Kesztölc Kestúc

keresés

Június elején hivatalosan is megnyílik az Erdészház Turistaszálló. Az érdeklődő kesztölciek hétfő este rövid bejáráson ismerkedhettek meg a szállót üzemeltető Virágzó Kesztölc Egyesület terveivel. 

A turistaszálló épületét az Önkormányzattól bérli a Virágzó Kesztölc Egyesület. A szerződés szerint a bevételeket az Egyesület az épület fenttartására, a kesztölci turizmus fejlesztésére használhatja fel.

Az épületben három terem van, az egyikben 8, a másikban 4 ággyal várják a vendégeket. A harmadik terem konyhaként és társalgóként működik. 

A turistaszállót az egyesület felajánlásaiból rendezték be, a Kosteltől kapott az egyesület éjjeliszekrényeket és szekrényeket, a plébániától hűtőszekrényt és étkészletet. 

Az Erdészház Turistaszálló elsősorban a gyalogos és bringás turistákat szeretné kiszolgálni, de a kesztölci esküvők, borkóstolók vendégeit is szívesen látják. Az egyesület a vendégek ellátását, reggeliztetését helyi szolgálatókkal szeretné megoldani. Az épületben minden kesztölci termelő elhelyezheti szóróanyagát, ismertetőjét.

Felnőtteknek egy éjszaka 2500 Ft, 14 év alatti fiataloknak 1000 Ft, az egész épületet 20 000 Ft-ért lehet kibérelni egy éjszakára. Kesztölcön nincs idegenforgalmi adó. 

Az Erdészház gondnoka Simonek Antal, a Virágzó Kesztölc Egyesület tagja lesz.

Az Erdészházat június 3-án, a Hódító Túrák kesztölci rendezvényével avatják fel. A túra az Erdészháztól indul, és itt is lesz a cél. A túra résztvevői között kisorsolnak egy éjszakát 10 fő részére az Erdészházban.