Kesztölc Kestúc

keresés

Rák Éva: Jó reggelt! 5:16-kor kirepült Gombóc, még nincs tojás. Siba Edit: Lesz tojás hamarosan, alakul a fészek ágy! Farkas Józsefné: 7:17 után szénát hozott? Élőben követhetjük, ahogy Gombóc, a széncinege tojni készül!

Van egy oldal, a www.madarles.hu ahol egy széncinege pár napjaiba pillanthatunk bele. Most még időben tudtok csatlakozni, már vannak lakói az odúnak. Szorgosan gyűjtik az ágacskákat, tollakat a nemsokára érkező tojásoknak. Én alig várom, hogy lássam majd kikelni a kicsiket.

Vannak más oldalak is ahol "kukkolhatunk". Egy fekete gólyapár március 6-án elfoglalta a fészkét. Őket 2013 óta lehet követni.  Tóbiás és Sára állt neki a fészekrakásnak.

Ezen a webkamerán keresztül egy kerecsensólyom-pár fészke látható, ahol március 14-én a Csenge nevű sólyom letette első tojását. Az is tudható, hogy a harmadik tojás után kezd majd kotlani, innentől nem repül már el, a párja fogja neki hordani az élelmet. Csenge párjától nemrég egy seregélyt kapott ebédre. 

Nemcsak hazai madárfészkeket figyelhetünk meg az interneten, számos külföldi oldalon követhetjük nyomon a különböző madarak fészkét a fehérfejű rétisastól a törpekuvikon keresztül a kedvenc madaraimig, a lundákig, és a bekamerázott madáretetőknél akár többfajta kismadarat lehet látni.

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.