Átlépve

Voltak határok, kívül, belül:
már szabad vagyok szárnyalok
azúrkék felhők alatt messze, hol
a kék tenger habjai nyaldossák
lábaim, s nem marad nyom utánam:
mint őszi pára, eltűnök már, s nem
leszek többé „sorscsapás” és gond
másnak, magamnak, lépek lassan egyre
beljebb a végtelenbe, szemben a
nappal melybe belenézek vörösen,
és ahogy a víz habzó fodrai egyre
jobban magukba fogadnak, átölelve
mint sosem volt igaz hű szerető,
leszek egyre kisebb a mennyei
kékségbe burkolózva, és mikor
már nyakam köré mint kötél
csavarodnak a körhullámok,
egy örömsóhaj száll fel az égig :
immár itt a rég vágyott pillanat,
egyesülhetek kék ég és a tenger
egybeérő horizontjával, s mikor
már lábam alatt is lágy hullámok
kavarnak mint ezernyi gondolatok,
elengedem és átadom magam
átlépve, megérkezve a végtelenbe.

Olvasta már?

Az Erdészház első lakói

A Helytörténeti Múzeumban található a fenti fénykép. Radovics Istvánné felvetette, hogy talán Kesztölc első erdészét és feleségét ábrázolja a fénykép. Kochnyák István családfakutató utánajárt a kedves házaspár történetének.

Pilis Cuvée: új ízek a Szivek Pincétől

A nagysikerű Zöld Veltelini sorozat után Szivek Péter most egy új, könnyed illatú, gazdag ízvilágú bort mutat be, érzelmes, lelkes szavakkal. Nyírő András interjúja

Így készül az igazi kesztölci kapusznik

Kényesek vagyunk arra, hogy milyen az igazi kesztölci kapusznik. A nyáron érdekes beszélgetés alakult ki a Facebookon, ebből kiderül, hogy az alapreceptben mindenki egyetért, de a részletekben több változatból is választhatunk, ízlés szerint.