Milyen engedély kell ahhoz, hogy valaki a saját termékeit piacon árulja? Hasznos, letölthető kiadvány a helyi termékek jogi szabályairól.

A magyar és a szlovák helyi teremlői jogszabályokat foglalták össze egy kiadványban az esztergomi Ister-Granum társulás munkatársai.

A szervezet több éve foglalkozik a helyi termelők igényeinek feltérképezésével a helyi termékek értékesítési feltételeinek megteremtésével, illetve azok népszerűsítésével a szlovák-magyar határ mentén.

A letölthető kiadvány mindkét ország helyi termék témakört érintő rendeleteit, törvényeit és jogi szabályait tartalmazza. A helyi termék értékesítése – ha rendszeres – gazdasági, vállalkozási tevékenységnek minősül és adókötelezettséggel jár, amely nemcsak adófizetési kötelezettséget jelent, hanem adózásra való bejelentkezést, adóbevallás készítését és könyvelés vezetését is.

Borítókép: kesztölci kert, a legszebb konyhakertek versenyen

 

Olvasta már?

Rókát fogtak Kesztölcön

Nemesi Mihály elmondta, hogy a belterületen garázdálkodó rókát csapdával fogták meg, és a Táti szigetre szállították.

Klastrompuszta: Pálosok és régészek tervei

A Magyar Pálos Rend vezetőinek és a Magyar Nemzeti Múzeum régészeinek részvételével szerveztek kerekasztal beszélgetést a Közösségi Klubban. A szakmai fórum több ötlet és tervezet is elhangzott a klastrompusztai pálos romokat bemutató látogatóközp...

Marek Viktor a lencsehegyi bánya kalandos megnyitásáról

Marek Viktor történész, Kesztölc 1956-os múltjának szakértő tudósa érdekes adalékot közölt a lencsehegyi bánya megnyitásával kapcsolatban. Ha valakinek több információja van az üggyel kapcsolatban, kíváncsian várjuk!