Az Irmák Kft tervezett telekvásárlásával, és későbbi terveivel kapcsolatban folytatnak közvéleménykutatás a Kesztölciek Facebook-csoportban. Kesztölci érdeklődők egy csoportja ma Csobánkán látogtatja meg az Irmák intézményét.

Mint ismeretes, a fogyatékosok és időskorúak ellátásával foglalkozó Irmák Kft azzal a szándékkal kereste meg a kesztölci önkormányzatot, hogy telkeket vásároljanak a faluban. A cég vezetői terveiről november 6-án este hatkor tart ismertetőt a Művelődési Házban. 

A Kesztölciek Fakcebook-csoportban közvéleménykutatást tartottak a témában. A csoportban feltett kérdés így hangzik: 'Irmák projekt közvélemény-kutatás. Mentális betegek betelepítése Kesztölcre önkormányzati telkekre. Érintett az Akácos utca, az a rész, ahol a tank volt és a Tavasz utca.."

A közvéleménykutatás csütörtök reggeli állása szerint 64-en ellenezték, 57-en többet szeretnének tudni róla, 11-en úgy nyilatkoztak, hogy ellenzik, de többet szeretnének tudni róla és 4-en támogatták az elképzelést.

Csütörtökön az Irmák Kft csobánkai házaiba látogatnak el azok az érdeklődők, akik október közepén jelezték az Önkormányzatnak, hogy részletesen szeretnék megismerni a cég kesztölci terveit. 

Borítókép: A Kesztölciek Facebook-csoport borítóképe

 

Olvasta már?

Belterületi vadászat

Hatósági engedélyezés alapján kárt okozó vad elejtése várható Kesztölc teljes belterületén 2019. február 28. közötti időszakban, 18:00 és 06:00 óra között.

Eltűnik a bükkös klíma erdeinkből

1961-ben Magyarország területének 5%-a volt bükkös klímába sorolható, 2010-re ez a szám 2%-ra csökkent. Az előrejelzések szerint pedig a bükkös klíma a 2041-2071 közötti időszakra teljesen eltűnik.