Töltse le az Arculati Kézikönyvet honlapunkról! Nézze át, és írja meg véleményét szeptember 21-ig!

Elkészült Kesztölc Településképi Arculati Kézikönyve. A kézikönyv útmutató, amely segítségít mindenkinek aki Kesztölcön építkezni szeretne. 

A száz oldalas kiadvány sok színes fotóval és grafikával mutatja be hogy mi mindenre gondoljunk az építkezés megkezdésekor, mire figyeljünk, hogy házunk illeszkedjen Kesztölc csodálatos faluképhez.

A könyv arra is kitér, hogy Kesztölc egyes részein milyen megoldásokat használjunk házunk építésnél, bővítésénél, felújításánál. Jó példákat mutat a kerítések kialakítására, az utólagos hőszigetelésre valamint a kertek esztétikus kialakítására is. Az útmutató ír Kesztölc múltjáról, épített és táji örökségéről is.

Bízunk benne, hogy a kiadvány inspiráló hatással lesz az építkezők számára, valamint a könyv végén felsorakoztatott jó példákból ihletet tudnak meríteni.

A kézikönyv nem befejezett mű, ahogyan a település jövője sem. Ezért ha a Kesztölcön példaértékű építés, felújítás történik, akkor az bővíteni fogjuk a kézikönyv "jó példák" című fejezetét.

Kérjük Önöket, hogy a most elkészült kézikönyv véleményezési változatát nézzék át! Javaslataikat, észrevételeiket várjuk a polgarmester@kesztolc.hu e-mail címre  szeptember 21-ig.

A kézikönyvet lakossági fórumon is bemutatjuk..

Vöröskői István, polgármester
Kassai-Szoó Dominika, főépítész

Borítókép: Király Gábor fényképe

Olvasta már?

Festőpalánták a Művházban

A táborozók örömmel vesznek részt a foglalkozásokon, csodás kis remekművek kerülnek ki kezükből egy-egy alkotással töltött nap után. Gyulai Zsuzsa táboráról Klinger Ági és Walczer Patrik írt riportot.

Ilyen lesz az új csapadékvíz elvezető hálózat

A régiek szerint Kesztölc hét emeletes falu. Mindannyian tapasztaljuk, hogy a Pilisből lezúduló víz milyen problémákat, károkat okoz az utakban, házakban. Ezt oldja meg az új elvezető hálózat, amire támogatást kapott az Önkormányzat.