Erről szeretne többet tudni a Parkerdő és a Nemzeti Park munkatársai, hogy jobban megfeleljenek az igényeknek. Nagyszabású kutásba kezdenek, és ehhez önkénteseket keresnek. 

Büszkék lehetünk-e arra, hogy egy európai főváros közvetlen közelében kiváló túrázó helyek, jó levegő, gyönyörű tájkép fogad minket? IGEN! 

Fontos lenne-e, hogy a kirándulók igényeihez még jobban igazodó fejlesztések történjenek a fővároshoz közeli hegységekben? IGEN! 

Szeretnénk-e, hogy ezt a csodás tájképet, vadregényes útvonalakat, különleges élővilágot még sokáig élvezhessük, és unokáinknak is megmutathassuk? IGEN! 

Aki hasonlóan érez, CSATLAKOZZON ÖNKÉNTESKÉNT!

A vizsgálat nagy részét a látogatóforgalom mérése és kérdőíves felmérés teszi ki. A terület mérete és a turistautak száma miatt naponta mintegy 50 fő (18 évnél idősebb) önkéntes munkájára van szükség. 
A kutatás több fordulóban zajlik, az első alkalomra 2017. október 20–23. között kerül sor. Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 24.

Az Önkéntesek feladata: a kijelölt pontokon látogatószámlálás, kérdőívezés; a vizsgálat időtartama alatt október 21–23. között, 8–17 óráig. A kijelölt helyszínek turistautak mentén találhatóak, a területtől függően erdei környezetben, lakott területtől legfeljebb 1 km-es távolságban vagy kedvelt kirándulóhelyek közelében. 

Az Önkénteseket a PP Zrt. szálláshelyein tudjuk elszállásolni a vizsgálat időtartama alatt (20-án estétől). Innen szállítjuk el a számlálópontokra reggelente a segítőket, és ide is érkeznek vissza esténként. Amit kínálunk: a mérés ideje alatt ingyenes erdei szálláshely, jó hangulat, minden résztvevő számára 2 személyre szóló belépőjegy a DINPI valamely bemutatóhelyére, vagy ingyenes részvételi lehetőség 2 fő részére egy meghirdetett túrán, ezen felül 1-1 belépő a Budakeszi Vadasparkba. 

A terepi munkáról, amennyiben szükséges, referenciaigazolást állítunk ki, illetve a felsőoktatási intézményben tanulók számára az adott intézmény, képzés szabályaitól függően a terepi munka gyakorlati időként is beszámítható. 
A felhívás szövege elérhető pdf-formátumban is ITT >>

További részleteket a jelentkezők számára külön küldünk. Várjuk tehát a természeti környezetért felelősséget érző ÖNKÉNTESEK jelentkezését az alábbi e-mail címen: onkentes@dinpi.hu

Olvasta már?

Festőpalánták a Művházban

A táborozók örömmel vesznek részt a foglalkozásokon, csodás kis remekművek kerülnek ki kezükből egy-egy alkotással töltött nap után. Gyulai Zsuzsa táboráról Klinger Ági és Walczer Patrik írt riportot.

Ilyen lesz az új csapadékvíz elvezető hálózat

A régiek szerint Kesztölc hét emeletes falu. Mindannyian tapasztaljuk, hogy a Pilisből lezúduló víz milyen problémákat, károkat okoz az utakban, házakban. Ezt oldja meg az új elvezető hálózat, amire támogatást kapott az Önkormányzat.