Androidos telefonokra letölthető mobil alkalmazás mutatja be Kesztölc látnivalóit és szolgáltatásait a turistáknak. Ugyanez a látványos képes anyag önálló weboldalon is elérhető. A forgalmas kesztölci helyeken ingyenes térképet kapnak a turisták. A tájékozódást táblák is segítik majd május közepétől.

A kesztölci vállalkozók és civil szervezetek tavaly óta többször egyeztették turisztikai terveiket, elképzeléseiket. A tervek megvalósításához szakmai segítséget kaptak a Dorogi TDM-től is. Az Erika Kávézó, a Faház Söröző, Hering Csaba hentes, a Kesztölci Borklub, a Kostel, a Légrádi méhészet, a Nemesi Méz, a Plisi Levendula, a Szivek Pince, a Tölgyfa Büfé, a Velmo tanya és a Virágzó Kesztölc Egyesület abban állapodott meg, hogy összefognak a kesztölci turizmus fejlesztéséért. Az elképzeléseket egyeztették az Önkormányzattal is.

Kesztölc mellett vezet el a Kék Túra útvonala, ahol hétvégenként több száz turista is áthalad. A bakancsos turisták ugyanakkor nem tudják, hogy milyen szolgáltatások, finom borok, helyi termékek várják őket Kesztölcön. A szolgáltatók egyenként próbálták becsalogatni az erre járókat. Ezen változtatnak most az összefogással. 

Közös felületeken, egységes arculattal, látványos képekkel mutatják be Kesztölc látványosságait és szolgáltatásaikat. A program rovatot a Dorogi TDM munkatársai állítják össze, így a térségben található izgalmas eseményekről is értesülhetnek a turisták. 11 vállalkozó és civil szervezet adott össze 220 000 Ft-ot arra, hogy 10 000 példányban megjelentessék Kesztölc új turistatérképét és a Kék Túra mellett öt ponton információs táblákat helyezzenek ki. A nyomtatást a Spori Print végezte el.

A csomaggal honlapunk is átalakul. A turistáknak szánt információk mostantól önálló oldalon, külön arculattal fognak megjelenni, az aktiv.kesztolc.hu oldalon. Ezt a fejlesztést a Virágzó Kesztölc Egyesület támogatta és egy kesztölci webfejlesztő, Zsibrita György készítette.

A kesztölci vállalkozók abban is megállapodtak, hogy egymás termékeit és szolgáltatásait ajánlják az ide érkezőknek. Az Erdészház Turistaszállóban kesztölci borokat, mézeket, könyveket, kézműves termékeket vásárolhatnak az ideérkezők. A Dorogi TDM olyan csomagokat kínál az ideérkezőknek, ahol például egy levendulás szörpfőzés után a vendégek a Szivek Pince borkóstolójára mehetnek, és a Kostelben alhatnak.

Az együttműködés keretében pénteken a Dorogi TDM szervezésében a térségbeli nagyvállalatok és önkormányzatok vezetői látogattak Kesztölcre, és felmérték, hogy milyen szolgáltatásokat kínál a Pilisi Levendula, a Kostel és a Szivek Pince. 

Borítókép: Nyírő Péter fényképe a papírtérkép címlapjáról

Olvasta már?

Rókát fogtak Kesztölcön

Nemesi Mihály elmondta, hogy a belterületen garázdálkodó rókát csapdával fogták meg, és a Táti szigetre szállították.

Klastrompuszta: Pálosok és régészek tervei

A Magyar Pálos Rend vezetőinek és a Magyar Nemzeti Múzeum régészeinek részvételével szerveztek kerekasztal beszélgetést a Közösségi Klubban. A szakmai fórum több ötlet és tervezet is elhangzott a klastrompusztai pálos romokat bemutató látogatóközp...

Marek Viktor a lencsehegyi bánya kalandos megnyitásáról

Marek Viktor történész, Kesztölc 1956-os múltjának szakértő tudósa érdekes adalékot közölt a lencsehegyi bánya megnyitásával kapcsolatban. Ha valakinek több információja van az üggyel kapcsolatban, kíváncsian várjuk!