Androidos telefonokra letölthető mobil alkalmazás mutatja be Kesztölc látnivalóit és szolgáltatásait a turistáknak. Ugyanez a látványos képes anyag önálló weboldalon is elérhető. A forgalmas kesztölci helyeken ingyenes térképet kapnak a turisták. A tájékozódást táblák is segítik majd május közepétől.

A kesztölci vállalkozók és civil szervezetek tavaly óta többször egyeztették turisztikai terveiket, elképzeléseiket. A tervek megvalósításához szakmai segítséget kaptak a Dorogi TDM-től is. Az Erika Kávézó, a Faház Söröző, Hering Csaba hentes, a Kesztölci Borklub, a Kostel, a Légrádi méhészet, a Nemesi Méz, a Plisi Levendula, a Szivek Pince, a Tölgyfa Büfé, a Velmo tanya és a Virágzó Kesztölc Egyesület abban állapodott meg, hogy összefognak a kesztölci turizmus fejlesztéséért. Az elképzeléseket egyeztették az Önkormányzattal is.

Kesztölc mellett vezet el a Kék Túra útvonala, ahol hétvégenként több száz turista is áthalad. A bakancsos turisták ugyanakkor nem tudják, hogy milyen szolgáltatások, finom borok, helyi termékek várják őket Kesztölcön. A szolgáltatók egyenként próbálták becsalogatni az erre járókat. Ezen változtatnak most az összefogással. 

Közös felületeken, egységes arculattal, látványos képekkel mutatják be Kesztölc látványosságait és szolgáltatásaikat. A program rovatot a Dorogi TDM munkatársai állítják össze, így a térségben található izgalmas eseményekről is értesülhetnek a turisták. 11 vállalkozó és civil szervezet adott össze 220 000 Ft-ot arra, hogy 10 000 példányban megjelentessék Kesztölc új turistatérképét és a Kék Túra mellett öt ponton információs táblákat helyezzenek ki. A nyomtatást a Spori Print végezte el.

A csomaggal honlapunk is átalakul. A turistáknak szánt információk mostantól önálló oldalon, külön arculattal fognak megjelenni, az aktiv.kesztolc.hu oldalon. Ezt a fejlesztést a Virágzó Kesztölc Egyesület támogatta és egy kesztölci webfejlesztő, Zsibrita György készítette.

A kesztölci vállalkozók abban is megállapodtak, hogy egymás termékeit és szolgáltatásait ajánlják az ide érkezőknek. Az Erdészház Turistaszállóban kesztölci borokat, mézeket, könyveket, kézműves termékeket vásárolhatnak az ideérkezők. A Dorogi TDM olyan csomagokat kínál az ideérkezőknek, ahol például egy levendulás szörpfőzés után a vendégek a Szivek Pince borkóstolójára mehetnek, és a Kostelben alhatnak.

Az együttműködés keretében pénteken a Dorogi TDM szervezésében a térségbeli nagyvállalatok és önkormányzatok vezetői látogattak Kesztölcre, és felmérték, hogy milyen szolgáltatásokat kínál a Pilisi Levendula, a Kostel és a Szivek Pince. 

Borítókép: Nyírő Péter fényképe a papírtérkép címlapjáról

Olvasta már?

Asztalitenisz Kara Lajos Kupa

A versenyeken 48-an vettek részt, leány serdülő, leány ifjúsági, felnőtt női, fiú serdülő, fiú ifjúsági, felnőtt „A” és „B” csoport kategóriákban. Bakos György beszámolója.

Most védekezzünk lisztharmat és levéltetvek ellen!

Kesztölcön mostanában sokan kezdtek újra foglalkozni kertészkedéssel, szőlővel. Őket segítjük Szivek Péter, Légrádi Horkics Angéla és Szilasné Jolsva Júlia növényvédelmi tanácsaival kéthetente.

Háry János a Művházban

Rahberger Karina, Chalupa Réka, Giricz Dorina, Sturcz Boglárka és Sturcz Barnabás készítette elő saját festményekkel Kodály Háry János daljátékának történetét. A mese szövegét Klinger Ági adta elő.

Hódító Túrák sorozat Kesztölcön is

Június 2-án Kesztölcön kellemes családi körtúra lesz. A tavalyi túra sikerén felbuzdulva a legkisebbeknek falusétát is szerveznek. A rendezvény a Hódító Túrák sorozat része. Erről kérdezte Szekér Zoltánt, a Dorogi TDM vezetőjét Kovács Csilla.

Grósz Jakab és a pilisi svábok tragédiája

Bús Péter János kesztölci származású történész dédapja, a legendás Grósz Jakab történetén keresztül ismerkedett meg a svábok tragédiájával. Walczer Patrik interjúja a Kemmában.