Nemesi Mihály, Varga József és Kain Viktor csapata különdíjat nyert a máriahalmi térségi főzőversenyen.

A kesztölci csapat győztes ételeinek receptje:

Nagyvadpörkölt juhtúrós puliszkával recept 20 főre

5 kg vadhús (gímszarvas, vaddisznó fele-fele arányban)
2 kg vöröshagyma
0,5 kg kápia, vagy zöldpaprika
4 gerezd fokhagyma
8 db közepes paradicsom
0,5 kg vaddisznózsír
5 dl száraz vörösbor
5 l szárnyas alaplé
pirospaprika
rózsabors, babérlevél, boróka bogyó őrölt fűszerkeverék
szilvalekvár

Juhtúrós puliszka
1 csomag kukoricadara
fél csomag teavaj
25 dkg juhtúró
25-30 dkg füstölt szalonna

Olvasta már?

Festőpalánták a Művházban

A táborozók örömmel vesznek részt a foglalkozásokon, csodás kis remekművek kerülnek ki kezükből egy-egy alkotással töltött nap után. Gyulai Zsuzsa táboráról Klinger Ági és Walczer Patrik írt riportot.

Ilyen lesz az új csapadékvíz elvezető hálózat

A régiek szerint Kesztölc hét emeletes falu. Mindannyian tapasztaljuk, hogy a Pilisből lezúduló víz milyen problémákat, károkat okoz az utakban, házakban. Ezt oldja meg az új elvezető hálózat, amire támogatást kapott az Önkormányzat.