Nemesi Mihály, Varga József és Kain Viktor csapata különdíjat nyert a máriahalmi térségi főzőversenyen.

A kesztölci csapat győztes ételeinek receptje:

Nagyvadpörkölt juhtúrós puliszkával recept 20 főre

5 kg vadhús (gímszarvas, vaddisznó fele-fele arányban)
2 kg vöröshagyma
0,5 kg kápia, vagy zöldpaprika
4 gerezd fokhagyma
8 db közepes paradicsom
0,5 kg vaddisznózsír
5 dl száraz vörösbor
5 l szárnyas alaplé
pirospaprika
rózsabors, babérlevél, boróka bogyó őrölt fűszerkeverék
szilvalekvár

Juhtúrós puliszka
1 csomag kukoricadara
fél csomag teavaj
25 dkg juhtúró
25-30 dkg füstölt szalonna

Olvasta már?

Rókát fogtak Kesztölcön

Nemesi Mihály elmondta, hogy a belterületen garázdálkodó rókát csapdával fogták meg, és a Táti szigetre szállították.

Klastrompuszta: Pálosok és régészek tervei

A Magyar Pálos Rend vezetőinek és a Magyar Nemzeti Múzeum régészeinek részvételével szerveztek kerekasztal beszélgetést a Közösségi Klubban. A szakmai fórum több ötlet és tervezet is elhangzott a klastrompusztai pálos romokat bemutató látogatóközp...

Marek Viktor a lencsehegyi bánya kalandos megnyitásáról

Marek Viktor történész, Kesztölc 1956-os múltjának szakértő tudósa érdekes adalékot közölt a lencsehegyi bánya megnyitásával kapcsolatban. Ha valakinek több információja van az üggyel kapcsolatban, kíváncsian várjuk!