Keddenként alvás után az oviban tartja a zenés táncos tornát Salik Katalin táncoktató. Érdemes most is csatlakozni a tornához! Lukács Zsófia ajánlója. 

A zenés készségfejlesztő mozgásóra igen hatékonyan hat a gyermekek fejlődésére. Énekeket, mondókákat tanulnak s közben különböző feladatokat oldanak meg játékosan.

Jótékony hatással van a testtartásukra, a látásukra, térérzékelésre, koordinációs zavarok fejlesztésére. A foglalkozásokon számos eszközt használnak pl.: bordásfal, pad, hulahoppkarikát, labdát…stb.

A foglalkozás közben gyermekzene szól, így fejlődik a ritmusérzékük is. Az órán a feladatok többségét önállóan végzik a gyerekek, de igény szerint kapnak segítséget.

A torna végén közösen játszanak valamit, ami segíti a szocializációt. 

A tornára folyamatosan lehet csatlakozni. Csak ajánlani tudom minden szülőnek!

Olvasta már?

Újjászületés

Küzdünk az influenzával, de már látjuk hogy megmozdul a természet: kidugja hajtásait a krókusz, jön a hóvirág. Tóth Tibor festménye, Makovics János verse.

Tavaszi tél

Benne járunk a télben, mégis mint fehér holló, ritka a hó. Makovics János versei, Tóth Tibor festménye.

A Postás út postása

Hittem is meg nem is, hogy a meredek, sziklás Postás úton gyalog vitték a leveleket Szentlélekre. Addig keresgéltem, amíg ezt az interjút találtam, 1963-ból, Bodacz Istvánnal, a postással. - Nyírő András

Itt az új esztendő

Tóth Tibor festményével és Makovics János versével köszöntjük az új esztendőt.