Keddenként alvás után az oviban tartja a zenés táncos tornát Salik Katalin táncoktató. Érdemes most is csatlakozni a tornához! Lukács Zsófia ajánlója. 

A zenés készségfejlesztő mozgásóra igen hatékonyan hat a gyermekek fejlődésére. Énekeket, mondókákat tanulnak s közben különböző feladatokat oldanak meg játékosan.

Jótékony hatással van a testtartásukra, a látásukra, térérzékelésre, koordinációs zavarok fejlesztésére. A foglalkozásokon számos eszközt használnak pl.: bordásfal, pad, hulahoppkarikát, labdát…stb.

A foglalkozás közben gyermekzene szól, így fejlődik a ritmusérzékük is. Az órán a feladatok többségét önállóan végzik a gyerekek, de igény szerint kapnak segítséget.

A torna végén közösen játszanak valamit, ami segíti a szocializációt. 

A tornára folyamatosan lehet csatlakozni. Csak ajánlani tudom minden szülőnek!

Olvasta már?

Helyismeret

Ismerjük Kesztölcöt? Tudjuk minden utca, tér nevét? Makovics János Kesztölcön született, de most bevallja: neki is kell a térképet nézegetnie néha. A naplementés fényképet Somorjai Ede készítette.

Bárkányi Valkán Zoltán könyvéről

A múló pilisi élet, szlovákságunk balladája címmel Käfer István méltatja Bárkányi Valkán Zoltán könyvét. Az írás eredetileg a Magyar Sion című folyóiratban jelent meg.

Kesztölci nyár

Makovics János versei, Tóth Tibor festménye: Pincék (35x50 olaj)

Nyár előtt

Makovics János versei: Ismét, Nyár előtt, Biciklizés