Egy héttel ezelőtt, egy gyanútlan sétából egész dráma kerekedett amikor S. Karina az árokban egy szatyornyi kiskutyát talált.

Október 8-án S. Karina esti sétája közben furcsa hangokra lett figyelmes egy árokból. Amikor közelebbről megnézte mi lehet az, megdöbbenve vette észre a becsomózott szatyorban a 9 darab 1 napos kölyökkutyát. 

Hazasietett a csöppségekkel, majd Facebookon kért segítséget,hogy szoptatós anyát találjon a kicsiknek. Hosszú éjszaka elé néztek a tesók. A túlélésért küzdött mindenki. Míg Karina etetett és gondozott a Facebookon is több mint négyezer megosztást kapott a poszt. M. Heni egész éjjel telefonált hátha sikerül valami megoldást találni. Aztán a megosztások által reggel végre befutott egy hívás. Piliscsabán van szoptatós anya. A kicsik egyből indultak is.

Viszont az éjszaka folyamán tippek érkeztek, hogy honnan is kerülhettek az árokba. Aznap reggel többen is kiskutyasírást hallottak egy ház udvaráról. Míg a kiskutyák úton voltak a pótmamához addig M. Heni, M.Niki és B. Katica az anya felkutatására indultak. Nem található automatikus leírás.

Miután meglett az anya és nyilvánvalóan nem voltak ott a kicsik G. Szabolcs a délelőtt folyamán kihívta a rendőröket és sikerült elintézni, hogy a "gazda" lemondjon az anyáról. Ekkor Pálmai Andrea a Bogáncs Kisállat Alapítvány vezetője elindult, hogy az anyát is biztonságba helyezze. Közben elkezdtük szervezni a kicsik egyesítését az anyjukkal. Ez másnap reggel szerencsésen bekövetkezett.

Viszont tudtuk, hogy több kiskutya született....harmadnap jelentkezett egy hölgy K.Edina, hogy ő is talált három kicsit az árokparton. Hamar kiderült, a hiányzó kicsik azok. Szerencsére az ő kutyájuk szuper pótmama lett így ők Kesztölcön maradtak.

A történet végéhez közeledve viszont szép lassan a rossz hírek is érkeztek. A kesztölci 3 pici feladta a harcot és a menhely is kettővel kevesebb lett a létszám. Rhoda, az anya bélgyulladással küzd, de szerencsére napról napra jobban van és neveli a hét megmaradt picit.

 

A három kisfiú és négy kislány, november végétől várja a gazdijelölteket a Bogáncs esztergomi telephelyén.

Olvasta már?

Rókát fogtak Kesztölcön

Nemesi Mihály elmondta, hogy a belterületen garázdálkodó rókát csapdával fogták meg, és a Táti szigetre szállították.

Klastrompuszta: Pálosok és régészek tervei

A Magyar Pálos Rend vezetőinek és a Magyar Nemzeti Múzeum régészeinek részvételével szerveztek kerekasztal beszélgetést a Közösségi Klubban. A szakmai fórum több ötlet és tervezet is elhangzott a klastrompusztai pálos romokat bemutató látogatóközp...

Marek Viktor a lencsehegyi bánya kalandos megnyitásáról

Marek Viktor történész, Kesztölc 1956-os múltjának szakértő tudósa érdekes adalékot közölt a lencsehegyi bánya megnyitásával kapcsolatban. Ha valakinek több információja van az üggyel kapcsolatban, kíváncsian várjuk!