A kesztölci nagymamák és mamák régi varázslata a kapuszník. Káposztás lepény, sokfelé készítik, de a kesztölci az igazi! :) Nem sós, nem édes, hanem édes és sós, de nem úgy, ahogy a kínai ételsztárok, hanem otthonosan, barátságosan. A kapuszník frissen is nagyon finom, de az idővel csak jobb lesz, érik, mint a bor. Ezt a receptet Kara Erika, a cukrászda vezetője írta le.
Hozzávalók
2 fej káposzta
1 kg finomliszt
8 dl tej
1 egész tojás
2 tojás sárgája
1 dl étolaj
5 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
izlés szerint só
Elkészítése
1. A két fej káposztát lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, megdinszteljük, piros paprikát adunk hozzá.
2. Kelttészta: összegyúrjuk a hozzávalókat, előtte az élesztőt tejjel, cukorral, kis liszttel felfuttatjuk. A tésztát meggyúrjuk. Kinyújtjuk, két kis cipócska lesz belőle.
3. Megtöltjük, félbehajtjuk, megkenjük, kisütjük. Amikor kisült, még forró, olajos paprikával vékonyan bekenjük.