A füstölt húsos levesből kivesszük a húst, és a kesztölcies nevén krumplovy saláttal tálaljuk. 

Hozzávalók: 50 dkg vöröshagyma, 1 kg krumpli, 2 evőkanál ecet, 1 kávéskanál só, 2 kávéskanál őrölt paprika.

Elsőként a burgonyát héjában megfőzzük. Fontos, hogy ez öregebb krumpli legyen, mert abból lehet finom salátát készíteni. Amikor megpuhult, meghámozzuk, majd karikákra vágva hűlni hagyjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, először félbe, utána vékony szeletekre vágjuk.

A zsírt egy serpenyőben megolvasztjuk, megszórjuk sóval, ráöntjük az ecetet, majd az őrölt paprikát is. Azonnal beleborítjuk a vöröshagymát, és addig pároljuk, amíg a hagyma roppanósra fő. Ekkor forgatjuk össze a kihűlt burgonyával, amit a füstölt csülökkel együtt tálalunk.

Klányiné Rozi tálalja a krumplisalátát

Olvasta már?

Helyismeret

Ismerjük Kesztölcöt? Tudjuk minden utca, tér nevét? Makovics János Kesztölcön született, de most bevallja: neki is kell a térképet nézegetnie néha. A naplementés fényképet Somorjai Ede készítette.

Bárkányi Valkán Zoltán könyvéről

A múló pilisi élet, szlovákságunk balladája címmel Käfer István méltatja Bárkányi Valkán Zoltán könyvét. Az írás eredetileg a Magyar Sion című folyóiratban jelent meg.

Kesztölci nyár

Makovics János versei, Tóth Tibor festménye: Pincék (35x50 olaj)

Nyár előtt

Makovics János versei: Ismét, Nyár előtt, Biciklizés