A füstölt húsos levesből kivesszük a húst, és a kesztölcies nevén krumplovy saláttal tálaljuk. 

Hozzávalók: 50 dkg vöröshagyma, 1 kg krumpli, 2 evőkanál ecet, 1 kávéskanál só, 2 kávéskanál őrölt paprika.

Elsőként a burgonyát héjában megfőzzük. Fontos, hogy ez öregebb krumpli legyen, mert abból lehet finom salátát készíteni. Amikor megpuhult, meghámozzuk, majd karikákra vágva hűlni hagyjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, először félbe, utána vékony szeletekre vágjuk.

A zsírt egy serpenyőben megolvasztjuk, megszórjuk sóval, ráöntjük az ecetet, majd az őrölt paprikát is. Azonnal beleborítjuk a vöröshagymát, és addig pároljuk, amíg a hagyma roppanósra fő. Ekkor forgatjuk össze a kihűlt burgonyával, amit a füstölt csülökkel együtt tálalunk.

Klányiné Rozi tálalja a krumplisalátát

Olvasta már?

Makovics János : Májuska

Itt a május, teljes pompájában. Elég csak felsétálni a Pálos Gyógynövénykerthez (képünkön), hogy lássuk kizöldült hegyeinket, a virágzó kakukkfüvet, a trillázó madarakat. 

Olvad a hó

Búcsúzik a tél, bimbókat bontogat a tavasz. Nagyszerű költőnk és festőnk szépen adja vissza a koratavaszi hangulatot. Makovics János verse, Tóth Tibor festménye.