Kesztölc Kestúc

keresés

Lehoczki Dávid új sorozatában megsárgult újságokban böngészik érdekességeket. Nem mindig leszünk okosabbak: első cikkünkből nem kapunk választ a címben feltett kérdésre. De hát ilyen a történelmünk, néha egy megválaszolatlan kérdés is érdekesebb, mint egy hosszú elemzés.

Nem szabad Esztergomba menni– írta az Esztergom és Vidéke helyi lap 1926. február 11-ei számában.

„Szombati hetivásárra, úgy mint máskor is, több kesztölci kocsi iparkodott krumpli, kukorica, vagy gabonával Esztergomba. Alig értek azonban a Vimmer telepre, állítólag mezőőr megállította a szekereket és tudtukra adta, hogy nem szabad Esztergomba menni.

Állítólag még azt is hozzá tette, hogy ha mennek is tovább, a vámtól feltétlenül visszaküldik Őket. A szekeresek visszafordultak és elmondották Kesztölcön az esetet, ahol különféle rémhírek keltek nyomban szárnyra.

Csak amikor délután hazajöttek a gyalogos hetivásárosok, tudták meg, hogy Esztergomban semmi ok sem volt arra, hogy be nem jöhettek volna a kesztölciek.

Érdemes volna kinyomozni az illetőt és azt is, hogy miért küldte vissza a szekereket az illető.”

Olvasta már?

Páciens Portál

T. Szülők! Az elmúlt tanév tapasztalatai alapján szeptembertől néhány változást vezetünk be, hogy munkánkat gördülékenyebben tudjuk végezni.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet középiskolák és szakiskolák első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pályaválasztásá...

Megnyílt a Patakvölgye Mini Bölcsőde!

Kedves Kesztölciek! Kedves kisgyermekes családok!   Örömmel értesitek mindenkit, hogy megnyitottuk Patakvölgye Mini Bölcsődénket a Bánk bán utcában.   Meglévő bölcsődénk mellett most már összesen 33 bölcsődei férőhelyet tu...