Kesztölc Kestúc

keresés

 

 

 

Adventi ablakvadászat 2018

TOP-5.3.1-16-KO1-2017-00001

Kesztölc idén először csatlakozott az országosan már eléggé elterjedt adventi falunaptár kezdeményezéshez, igaz, kissé csavarintva az eredeti ötletet. Nálunk a faluban a számmal ellátott és feldíszített adventi ablakról szelfit kellett készíteni, és el kellett küldeni a művelődési ház oldalára privát üzenetben. Természetesen azért kellett ilyen titkosan küldeni a képeket, hogy a többi játékos ne tudja, kik játszanak még és hogy éppen hol tartanak a "levadászott" ablakok gyűjtésében. Ígéretünk szerint az első 30 legtöbb képet leggyorsabban beküldő játékos nyer. Rendkívül örömteli, hogy itt nálunk, Kesztölcön ilyen lelkes kis csapat jött össze. Felnőttek és gyerekek egyaránt részt vettek a játékban. A teljes létszám, akik kitartóan vadászták az ablakokat 42 fő. Minimum 3-4, maximum 24 képet küldtek magukról. Így az a döntés született, hogy ne csak harminc, hanem az összes versenyző kapjon ajándékot. A játékosok saját szelfivel díszített "A legjobb kesztölci ablakvadász 2018" felirattal ellátott bögrét, csokoládét és egy emléklapot kaptak ajándékba. Nagyon jó hangulatú, vidám játék volt, öröm volt látni a jókedvű képeket. Az Adventi Ablakvadászattal hagyományt szeretnénk teremteni, így jövőre újra folytatni fogjuk a játékot.

 

Adventi ablakvadászat 2019.

A Top 5.3.1. Együtt a közösségfejlesztésért Dorogon és térségében pályázat keretében. Az idei vadászat is nagyon jó hangulatban telt. Jóval többen vettek részt a játékban, mint az előző évben. A játék lényege röviden: 24 adventi számot rejtő ablakot kellett megtalálni a falu különböző utcáin, a számmal ellátott ablak előtt szelfit készíteni és elküldeni privát üzenetben a művelődési ház címére. A játékosok minden nap egy rövid kis verses rejtvény segítségével kutatták fel a számokat. Összesen 72 játékos vett részt idén az Adventi Ablakvadászatban, szülők, iskolások, ovisok, középiskolások, tipegők, akik töretlen lelkesedéssel, fáradhatatlanul keresték, kutatták az ablakokat. Nem volt könnyű dolguk, hiszen voltak egészen jól elrejtett számok, de sikeresen vették az akadályokat és minden egyes adventi ablakról küldtek fotókat. Az első harminc legtöbb képet beküldő játékosnak ígértünk nyereményt, de mivel nem akartuk kedvüket szegni, így azok a játékosok is nyertek, akik minimum 4-5 szelfit küldtek. Ezúton szeretném megköszönni annak a 24 családnak, akik vállalták idén az ablak szerepét. Nagyon vidám, jó hangulatú játék kerekedett belőle. Minden játékban résztvevő személyre szabott emléklapot kapott emlékül, akik pedig 24, vagy minimum 4-5 képet küldtek, a legjobb saját szelfivel ellátott hógömböt kaptak ajándékba.

 

Adventi ablakvadászat 2020

Idén is nagy sikerrel zárult az Adventi Ablakvadászat program, mely a Top 5.3.1 - Együtt a közösségfejlesztésért Dorogon és térségében című nyertes pályázat keretében valósult meg Kesztölcön. Már harmadik alkalommal kutatták, keresték az ablakvadászok kitartóan a titkos ablakokat december elsejétől 24-ig. Nagy öröm számunkra, hogy évről évre egyre többen játszanak. A 2020-as évben 100 játékostól kaptunk szelfiket. A számok különböző helyeken és utcákon voltak fellelhetők, így a résztvevők kiadós sétákat tehettek Kesztölcön az adventi időszakban. A legtöbben mind a 24 számot sikeresen megtalálták és elküldték a szelfiket naponta vagy hetente összesítve a művelődési háznak messenger üzenetben. A kutatást minden nap egy verses rejtvény segítette, melyet a művelődési ház Facebook oldalán tettünk közzé. Nyereményük az idei évben egy ablakvadászt ábrázoló hűtőmágnes, egy karácsonyi gömb, egy emléklap és egy kis dobozka, melyben mézes puszedlit és apró süteményt tettünk, hogy megédesítsük a nyereményeket.  A járványhelyzet miatt záró rendezvényt nem tartottunk.

 

Adventi ablakvadászat 2021

Kesztölc idén negyedik alkalommal rendezte meg a Top 5.3.1. Együtt a közösségfejlesztésért Dorogon és térségében pályázat keretén belül az adventi ablakvadászat programot. A településen rendkívül népszerű ez a program, idén is nagyon sokan vettek részt a játékban, összesen 83 fő. A faluban a számmal ellátott és feldíszített adventi ablakról szelfit kellett készíteni idén is, amit el kellett küldeni a művelődési ház oldalára privát üzenetben. Természetesen azért kellett ilyen titkosan küldeni a képeket, hogy a többi játékos ne tudja, kik játszanak még és hogy éppen hol tartanak a "levadászott" ablakok gyűjtésében. Rendkívül örömteli, hogy itt nálunk, Kesztölcön ilyen lelkes kis csapat jött össze. Felnőttek és gyerekek, családok vettek részt a játékban. A játékosokat az ablak megtalálásában minden reggel egy versike segítette, amely felkerült a művelődési ház facebook oldalára. A feladvány az utca nevét rejtette, ahol az aznapi ablak volt megtalálható. A játékban résztvevők idén egy karácsonyi anyagból készült rénszarvast, egy Adventi Ablakvadászat felirattal ellátott fotót kaptak. Nagyon jó hangulatú, vidám játék volt. Igazi karácsonyra, ünnepekre való hangolódást jelent a játékban résztvevők számára. Az ablakok gondosan karácsonyi díszbe öltöztették a logóval ellátott ablakukat. Számukra egy apró karácsonyi figurát ajándékoztunk, cserébe azért, hogy részt vettek a játékban.