Dorog megszépült, megújult, és közben őrzi a kedves, kisvárosi hangulatát.

Dorog bányászváros volt, Kesztölcről is nagyon sok ember járt ide dolgozni különböző gyárakba. Legnagyobb a Dorogi Bányagépgyár volt, ahol kovácsműhelytől kezdve számtalan szakma képviseltette magát. Egykor nagy betűkkel volt kiírva a bejárat felett, mára már az egész megváltozott, megszűntek, átalakultak a dolgok a rendszerváltozáskor és utána. Akárcsak a legándás Hungaroton hanglemez gyár is megszűnt.

De Dorog átvészelte a nagy veszteségeket, és új beruházások, boltok, üzletláncok jelentek meg az idők folyamán. A Penny Markettől kezdve a Tescóig számtalan bolt jött létre.

És az utóbbi években pedig látványos módon átalakult, megszépült Dorog. Felújították az utakat, kiszélesítették, lámpákat, járdaszigeteket, körforgalmat alakítottak ki, és új helyre költözött az egykori Okmányiroda, ami ma Intézmények Háza. A kornak megfelelő a külső - belső építészete, és az itt dolgozók is nagyon kedvesek, segítőkészek : számtalan dolgot lehet itt elintézni náluk.

Teljesen felújították a volt SZTK épületét is, parkolót is építettek mellé, és sokkal világosabb, áttekinthetőbb lett az egész épületegyüttes, és a szakrendelések java részt megmaradtak ott ahol voltak, csak kényelmesebb és modernebb minden. Van ital- és kávé automata is, erre is szükség volt, és bár nem szívesen megy ez az ember szakrendelésre, azért jobb ez a hely már mint anno volt. Nem is SZTK-nak hívják már, hanem ahogy a bejárat melletti táblán olvashatjuk is: Szakorvosi rendelő.

Van egy buszmegállója ami irodalmi, utazási idézetekkel van díszítve, ez nagyon eredeti ötletnek bizonyult. A Városháza melletti körforgalomnál nagyon szép szökőkút látható, és az utak, járdák díszburkolata is jól sikerült.

A város temetőjét és az odavezető járdát is felújították, útközben padok vannak amin meg lehet pihenni. Mindent egybevetve, Dorog megszépült, megújult, és bár őrzi még kisvárosi hangulatát, vannak régi épületek,utcák, terek, ma már elmondhatjuk: valóban város immár és az itt élő kb 11 800 ember örülhet ennek a változásnak.

Olvasta már?