Kesztölcön készülnek fel az októberi Pálos 70 teljesítménytúra zarándokai. A 15 km-es bemelegítő túra során érintik Klastrompusztát, a pilisszentléleki pálos monostort, a Fekete-hegyet és a Kétágú.hegyet is.

Idén október 6-án tartják a nagy 70 kilométeres zarándoklatot a Pálosok. A budapesti Sziklatemplomtól Klastrompuszta érintésével jutnak el Márianosztráig. A túrára Kesztölcön melegítenek be a zarándokok. A túra felhívása:

Kedves Zarándoktársak!

Korábbi évek hagyományait folytatva, készülve az októberi Pálos zarándoklatra felkészítő alkalmat hirdetünk, ahol:
- ráhangolódhatunk a nyolcadik alkalommal megrendezendő Pálos70 Programra
- bemelegíthetjük zarándok-izmainkat
- praktikus tanácsokat kaphatunk a megfelelő felkészüléshez
- együtt lehetünk

A fokozatosságot szem előtt tartva egy rövid túrára, és azt követő agapéra hívunk és várunk mindenkit, aki érdeklődik, vagy akár már jelentkezett a Pálos70 túrák valamelyikére.

Találkozás: 2018. szeptember 15 (szombat) 9h, Kesztölc Erdészház Turistaszálló, Iskola utca 64. 

Helyszín: Pilis hegység // körtúra
A túra hossza 15.2 km, szintemelkedése 350 méter.

A felkészítő túrán részt vesz Puskás Antal pálos atya. A túrát kesztölci túravezetők vezetik.

Program: a túra a kesztölci Erdészház Turistaszállótól indul Az Iskola utcán Keletre indulunk, és megtekintjük a kesztölci Szent Kelemen templomot. A falut elhagyva földúton folytatjuk utunkat a Szent Kereszt Pálos Monostor romjaiig. (3km)

Innen a hegyen át Pilisszentlélekre indulunk. Érintjük a Pilis-nyerget, majd megérkezünk a pálos kolostor romjaihoz (4.4 km). 

Utunk visszafelé a Fekete-hegyre, a Sasfészek kulcsosházhoz vezet (2.1 km). Láthatjuk Esztergomot és a Bazilikát, ahonnan annak idején Boldog Özséb indult útjára.

Egy kényelmes úton ereszkedünk vissza kiindulópontunkra,menetközben megcsodálva a Kétágú-hegyről (4.7 km) nyílő csodás panorámát. Végül megtekintjük a Pálos Gyógynövénykertet, melyet a Kesztölci Borklub baráti köre gondoz.

Az Erdészháznál bográccsal és frissítőkkel várjuk a körtúra résztvevőit.

Javasolt felszerelés: évszaknak megfelelő öltözet + 1 réteg tartalék polár, zárt lábbeli, kisebb hátizsák, 4-5 óra gyalogláshoz elegendő élelem/édesség, 1-1,5 liter folyadék, fényképezőgép, esetleg túrabot.

A részvétel ingyenes. Várunk minden érdeklődőt szeretettel.