Kesztölc Kestúc

keresés

Még az időjárás is siratja eme szomorú napot : Nyilasi Tibor temetésének napja. 2016. július. 16-án délután 16.-órai kezdettel Emlékkiállítás nyílt a Művelődési Házban. Makovics János tudósítása, Juhász Sándor fotóriportja.

Garfikáiból, festményeiből válogatott és szép számú anyagot láthattak akik megjelentek. Klinger Ágnes megnyitója után Kara József elszavalta "Nyilasi Tibornak: Odaátra" című versemet. Ezután Vöröskői István polgármester tartott beszédet. Dr.Horváth István a Balassa Múzeum nyugdíjas igazgatója méltatta Nyilasi életművét. Kiemelte, hogy a mester képei Japántól Amerikáig láthatók, és a Magyar Nemzeti Galériában is kiállították. Kesztölcön a templom oltárképét ő alkotta. A Pávakör elénekelte Nyilasi Tibor kedvenc énekét.

A templomi búcsúztatást a Kesztölci Polgári Kör szervezte. A szentbeszédet Tarnóczi és Magyar atyák tartották. Bánhidi László, Esztergom alpolgármestere és Klányi Sándor volt polgármester mondtak búcsúbeszédet. . A szertartás után a temetőben végső nyugalomba helyezték a festő hamvait. Végül a művész családját, barátait és tisztelőit fogadással látta vendégül a Kesztölci Önkormányzat.

A galéria nagyobb méretű képeinek megnyitásához kattintson az alábbi fotókra. Lapozásához használhajta a navigációs nyilakat, valamint billentyűzetének jobb és bal gombját.