Kesztölc Kestúc

keresés

Mit csinál a képviselő-testület veszélyhelyzet alatt? Közismert, hogy a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. Mit tehet a testület? Segítheti a vezetőjét, ha igényli, és birtokában van a folyó ügyek megfelelő ismerete. Nem dönt, és nem ülésezik. Egy dolgot viszont tehet, tervezhet, és előkészülhet a vészhelyzet utáni időszakra, gondosan ügyelve a járvánnyal kapcsolatos szabályok betartására. Ezt tesszük jelenleg. Tájékozódunk a Magyar Falu Program megfelelő ránk illő pályázati kiírásairól. Tervezzük az Erzsébet liget megszépítéséhez szükséges, már meglévő források jobb kihasználását.  A park fáinak karbantartását szakemberek bevonásával. Az ott lévő nyárfasor helyzetét a Pilisi Parkerdő munkatársaival közösen fogjuk megoldani. Szeretnénk, hogy ez a terület alkalmas legyen a faluba érkező turisták fogadására. Váljék tényleg pihenő parkká. Kapja vissza a régi fényét. Tervezzük, hogy civil segítséggel a múltban oly kedvelt Klastrompusztán lévő romok alatti tisztást ellátjuk, a pihenőhelyeken használt erdei eszközökkel. Önerőből felújítjuk a padokat, asztalokat. Pályázaton nyert kilátót, esőbeállót állítunk fel, tűzrakó helyet biztosítunk. Parkolót alakítunk ki a tisztás szélén. Gondoskodunk megfelelő vizesblokkról. Szakemberek óvják majd a tisztás fáit. Itt számítunk ismét a civilek és a klastromiak segítségére. Ezeket a munkákat most tavasszal kell elkezdenünk. Folyamatban van a térfigyelő kamerarendszer kialakítása és gondoskodunk a megrongált játszótéri eszközök pótlásáról is. Felszínen tartjuk a CBA és a faluközpont környékén a parkolás jobb lehetőségének a megoldását, keressük a megfelelő zöldhulladék- lerakó helyet. Támogatjuk a Szlovák Önkormányzat pályázatainak megvalósítását. Folytatjuk a TOP-os pályázat keretén belüli feladatok megoldását. A lakosság rendelkezésére áll a Kesztölci életképek című könyv, amely szintén a karantén alatt készült el, több alkotó munkájának köszönhetően „kézbe venni jó” kiadvány lett belőle. Jelenleg folyik a „kesztölci esküvő” előkészítése és a Házunk körül, megyénk körül című szintén TOP-os  pályázaton belül Kocs település lakóinak Kesztölc bemutatására vonatkozó események szervezése.

A tájékoztatás nem teljes körű, az utóbbi hónapok eseményeit írtam le, remélem, kiderül, hogy a képviselők a felsoroltakban megtalálják személyre szabott feladataikat. Természetesen a Polgármester Asszony rendelkezésére állunk, amennyiben szükségesnek tartja döntéseihez, a testület véleményét, vagy javaslatait, online vagy írásos formában. Reméljük, hamarosan személyesen is beszámolhatunk munkánkról, addig is kérjük, Önöket vigyázzanak arra, hogy minél kevesebben váljanak a járvány áldozataivá, bármilyen formában.

Kesztölc,2021. március 4.                            

                                                                                                           Radovcs Istvánné

                                                                                                           alpolgármester

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.