Kesztölc Kestúc

keresés

Árpilis 9-én lesz a Kesztölci Borverseny! Az eseményről Szivek Petivel beszélgettünk.

Közel 10 éves hagyományra tekint vissza községünkben a Kesztölci Borverseny, melyet a helyi termelők részére Csiha Attila és Szivek Péter szervez.

 

Fontos jellemzője a versenynek, hogy nyílt, tehát a nevezők a borokat együtt kóstolják a bírálókkal. Nevezni édes, félédes, száraz és félszáraz borokkal lehet.

A bíráló bizottság a verseny során értékeli a benyújtott mintákat, jellemzi azokat és próbál javaslatokat tenni, segítséget nyújtani a borok kezelését illetően. A versenyre érkezőket vacsorával vendégelik meg a szervezők. A legjobb borokat bronz, ezüst és arany éremmel jutalmazzák.

A bíráló bizottság tagjai között országosan ismert és elismert szaktekintélyeket tisztelhetünk: Dezsényi Ágnes borászt, valamint Emmer Szabolcsot a Kősziklás Borászattól. Újdonság az idei rendezvényben a borkorcsolya verseny meghirdetése, melyen a külalak, az ízharmónia és az eredetiség kerül elbírálásra. A szervezők szeretettel várnak minden borászt és arra kérik a helyi nevezőket, tiszteljék meg boraikkal a versenyt!

Jó lehetőség ez az évjáraton túl arra is, hogy a kesztölci borok kínálatát még jobban megismerjék. Minden résztvevőnek sok sikert kívánunk!

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.