Vasárnap este a hagyományoknak megfelelően elindult az adventi vásár Kesztölcön, a szokott helyén, a klub udvarán.

A falu karácsonyfája 30 éves, és Vörösné Fuzik Anna ajánlotta fel, köszönet érte! Az ünnepséget Klinger Ágnes nyitotta meg, majd Kara József egy helybéli költő versét szavalta, utána Radovics Istvánné alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket, megköszönve a szervezőknek, árusoknak is azt a sok munkát, amit belefektettek abba, hogy idén is lehessenek falunkban adventi vasárnapok.

Az első adventi gyertyát, ami a színpad előtt volt elhelyezve, gyógyszerészünk, Emese gyújtotta meg. Ezután Szalai Zsófia és Huszár Viktória csodás karácsonyi dalokat adtak elő, feldobva az est hangulatát. Az időjárás kedvező volt most is, szerencsére nem esett, csak nagy szél volt. A díszkivilágítás remekül nézett ki, a színpad is szépen volt elrendezve.

Bőséges volt a kínálat a vásárban: helyi kézművesek, iparosok, művészek és persze enni és inni valók bő választéka közül választhattunk, forralt bor és vattacukor is kapható volt természetesen, továbbá bent a klubhelyiségben is lehetőség volt vásárolni. Az óvónénik kézműves bemutatót tartottak, és Végh Sándor ötvösművész is megmutatta műveit. Szőttesek, kerámiák, gyertyák és egyéb ajándéktárgyak sokasága kínálta magát, és idén sem maradhatott el a kesztölci Advent 2016-os kerámia bögre megvásárlási lehetősége, ami remek ajándék is egyben.

Juhász Sándornak köszönhetően azok is részesei lehettek eme estnek, akik otthon maradtak, mert élő, egyenes adásban láthatták a kesztölci tévében a nézők az eseményeket és ez a következő adventi vasárnapokon is így lesz.

A mellékletben Makovics János és Klinger Ágnes fotóit láthatják.

Olvasta már?

Makovics János : Idősek napja.

Kesztölc Község Önkormányzata és a Kesztölci Szlovák Önkormányzat nevében hosszú, boldog életet és jó egézséget kívánunk ! - olvashatták a 70 év fölöttiek, akik most a járványveszély miatt az elmaradt szokásos műsoros vacsora helyett házhozszállít...

Köszöntő

Mai nap Idézete: „ Ha elfáradtál, mert elmúltak az évek, ne  csüggedj,  keress a korodnak megfelelő szépet”   Kedves Kesztölci Idősek!   A mai napon, az egész világon Önöket ünneplik. Önkormányzatunk is ...