A bátorkeszi borfesztivál slágere volt a krumplis lángos. Most megszereztük a receptjét, gyorsan elkészíthető, finom és laktató.
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 5-6 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 1 teáskanál só
- olaj
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk és felszeleteljük, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és összetörjük, hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, jól összedolgozzuk. Ha a tészta még nem tűnik nyújthatónak, kissé ragadós, adunk hozzá még egy evőkanál lisztet. Lisztezett felületen kinyújtjuk és kisebb darabokat vágunk belőle. A kezünkkel széthúzzuk és a lángosokat forró olajban kisütjük. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal fogyasztjuk.