Kesztölc Kestúc

keresés

Idén már másodszor hirdette meg a Virágzó Kesztölc Egyesület a legszebb konyhakertek versenyét. Légrádi-Horkics Angéla összefoglalója az első látogatásról.

A Magyarország Legszebb konyhakertjei országos verseny részeként falunkban nyolc jelentkezőből hatot látogatott meg a zsűri két tagja Légrádi-Horkics Angéla és Nyírő András.

Hatalmas szeretettel vártak minket, a nagy meleg ellenére a kertlátogatások gördülékenyen zajlottak. Mindenhol példásan kialakított kerteket találtunk. Szepesi Sándornéék kertjében már comb méretűek a tökök, a gazolással sem kell foglalkozni, akkorák a levelek.

Idősebb Farsang Ferencné kertjében a sárga liliomok köszöntenek, szépen kialakított ágyasokban jól fejlődik az uborka.

Szopkó Miklósné szőlője katonás rendben van, látszik a nagy gondoskodás, amivel ezt a növényt körülveszi.

Wieszt Zoltánné kertje elbűvölne mindenkit, egy igazi földi paradicsom, hatalmas paprikákkal, sárga és görögdinnyékkel, érőfélben levő paradicsommal.

Gyurics-Kara Nóra és Kara István minikertje festménybe illik, a gondosan megtervezett, kialakított és művelt magaságyások meseszépek.

Szilasné Jósvai Júlia Katalin kertkialakítása ötletes és a nagy cukkinik egy jó rántott tök készítésére buzdítanak.

Mi is szurkoljunk a kertészkedőknek, a verseny szerintem szoros, reméljük az időjárás is kegyes lesz, hogy a növények szépen fejlődjenek, sok termést hozzanak, mert a kertészkedőkön ez nem fog múlni, az már biztos. Hajrá konyhakertesek, hajrá Kesztölc!

Olvasta már?

Négy évszak a Pilisben

Korbély Ádám egy évig forgatott a Pilisben. Az eredmény lenyűgöző drónvideó a hegyeinkről, völgyeinkről. 

Mesehősök Kesztölcön

Irány Esztergom címmel mesekönyvet adott ki az Esztergomi TDM. A könyv hősei Kesztölcön meglátogatják a Szivek Pincét és eljutnak Klastrompusztára is. Csapody Kinga könyvének bemutatója pénteken lesz Esztergomban.

Radovics Istvánné előadása Lakitelken

Miért lehet példa Kesztölc másoknak az országban? Radovics Istvánné előadása a lakitelki konferencián arról, hogy mit teszünk a hagyományaink őrzéséért. Klinger Ági fotóriportjával

Hány Kara él Kesztölcön?

Kesztölc történetének alapkérdése és gyakran tréfák tárgya a Kara név eredete. A közhiedelemben vicces pajkossággal úgy beszélnek róla, mint a török uralom illetve a Kara Musztafa nevű hadvezér...