Nincs internet, telefon, kevesebb tv-csatorna: ezt nyújtja a Magyar Telekom leányvállalata Kesztölcön. A cég ellen internetes petíció indult. A Kesztölc.hu kérdéseire harminc napon belül igértek választ. 

A kesztölci internethasználók ötöde Kalásznet előfizető, ez derül ki honlapunk statisztikájából. Számukra kiszámíthatatlanná vált az internet, bosszúságot okoz a tv és a telefonszolgáltatás. A részleteket Minczér Heni gyűjtötte össze.

A Juropnet szolgálatását május 1-jén vette át a Magyar Telekom 100%-os tulajdonában álló Kalásznet. A Kesztölciek Facebook-csoportban az első komolyabb, minden kesztölci előfizetőt érintő probléma június 27-én jelentkezett.  Ekkor se TV se internet nem volt több órán keresztül.

Június 28-29-én csak kimenő hívást tudtak indítani, és a bejelentők szerint őket nem lehetett elérni mert a számuk nem volt kapcsolható. Ez azóta is probléma.

Júluis 4-én több órán át szünetelt a szolgáltatás. A következő hetekben helyenként volt fennakadás.

Július 24-én leállt minden. Az ügyfélszolgálati telefont 5-10 perc csengetés után veszik fel. Az internetes szolgáltatás hibáit több órás várakozás után kezelik.

Augusztus 1-jén éjjel a kábeltv szolgáltatásban előzetes figyelmeztetés nélkül új csatornakiosztást vezettek be. A kesztölci ügyfelek azt érzékelték, hogy eltűntek a TV csatornák és a net is akadozik.  A tv újraprogramozás után kevesebb csatorna volt. Eltűnt a kesztölci képújság a tv-ről. Akiknél 100 Mbit/sec előfizetése van, egyre többször 50 Mbit/sec alatt mér a sebességteszt. 

A társaságot e-mailben kérdeztük, hogy mi okozza a fennakadásokat, és mit tesznek a megoldás érdekében. Választ nem kaptunk. Az ügyfélszolgálaton telefonon azt mondták, hogy az e-mail megkeresésekre a szerződés (ÁSZF) szerint 30 napon belül válaszolnak.

Hogyan mondhatjuk fel a szerződésünket a Kalásznettel?

A Kalásznet ÁSZF szerint az új csatornakiosztás miatt 15 napon belül (azaz augusztus 15-ig ) felmondhatja a szerződését hűségidőn belül. 

Kesztölcön elérhető szolgáltatók listája azoknak akik váltani szeretnének:

Akik az Invitelt választanák nézzenek utána, mert a lakossági szolgáltatásukat átveszi a DIGI így hamarosan ott is változások lesznek.

Olvasta már?

Tanári állás a kesztölci iskolában

Esztergomi Tankerületi Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Kesztölci Kincses József Általános iskola testnevelés-biológia vagy testnevelés- földrajz szakos tanármunkakör be...

Kátyúzási munkálatokat végeznek Kesztölcön

Vöröskői István polgármester elmondta, hogy 1,5 millió forintos önkormányzati forrásból kátyúzási és útburkolatjavítási munkálatokat végeznek a falu több útszakaszán, többek között a Klastromi úton is.

Oroszlánok a könyvtárban!

Meseolvasással és kézműves foglalkozással folytatódott az Országos Könyvtári Napok sorozat kedden, a kesztölci könyvtárban. Klinger Ági beszámolója!