Nincs internet, telefon, kevesebb tv-csatorna: ezt nyújtja a Magyar Telekom leányvállalata Kesztölcön. A cég ellen internetes petíció indult. A Kesztölc.hu kérdéseire harminc napon belül igértek választ. 

A kesztölci internethasználók ötöde Kalásznet előfizető, ez derül ki honlapunk statisztikájából. Számukra kiszámíthatatlanná vált az internet, bosszúságot okoz a tv és a telefonszolgáltatás. A részleteket Minczér Heni gyűjtötte össze.

A Juropnet szolgálatását május 1-jén vette át a Magyar Telekom 100%-os tulajdonában álló Kalásznet. A Kesztölciek Facebook-csoportban az első komolyabb, minden kesztölci előfizetőt érintő probléma június 27-én jelentkezett.  Ekkor se TV se internet nem volt több órán keresztül.

Június 28-29-én csak kimenő hívást tudtak indítani, és a bejelentők szerint őket nem lehetett elérni mert a számuk nem volt kapcsolható. Ez azóta is probléma.

Júluis 4-én több órán át szünetelt a szolgáltatás. A következő hetekben helyenként volt fennakadás.

Július 24-én leállt minden. Az ügyfélszolgálati telefont 5-10 perc csengetés után veszik fel. Az internetes szolgáltatás hibáit több órás várakozás után kezelik.

Augusztus 1-jén éjjel a kábeltv szolgáltatásban előzetes figyelmeztetés nélkül új csatornakiosztást vezettek be. A kesztölci ügyfelek azt érzékelték, hogy eltűntek a TV csatornák és a net is akadozik.  A tv újraprogramozás után kevesebb csatorna volt. Eltűnt a kesztölci képújság a tv-ről. Akiknél 100 Mbit/sec előfizetése van, egyre többször 50 Mbit/sec alatt mér a sebességteszt. 

A társaságot e-mailben kérdeztük, hogy mi okozza a fennakadásokat, és mit tesznek a megoldás érdekében. Választ nem kaptunk. Az ügyfélszolgálaton telefonon azt mondták, hogy az e-mail megkeresésekre a szerződés (ÁSZF) szerint 30 napon belül válaszolnak.

Hogyan mondhatjuk fel a szerződésünket a Kalásznettel?

A Kalásznet ÁSZF szerint az új csatornakiosztás miatt 15 napon belül (azaz augusztus 15-ig ) felmondhatja a szerződését hűségidőn belül. 

Kesztölcön elérhető szolgáltatók listája azoknak akik váltani szeretnének:

Akik az Invitelt választanák nézzenek utána, mert a lakossági szolgáltatásukat átveszi a DIGI így hamarosan ott is változások lesznek.

Olvasta már?

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán. 

Új „Megyénk körül megyünk körül” pályázat

Tisztelt Lakosaink! A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat – a sikeres „Megyénk körül megyünk körül” c. projekt folytatásaként egy új pályázat indítását tervezi. A pályázat összeállításához szükségük van az alábbi kérdőíves f...