Nyolc éves, kesztölci. Első díjat nyert versével a Balasi Intézet országos versírópályázatán.

Versképek című gyermekvers-illusztrációs kiállításához kapcsolódóan hirdetett versírópályázatot 7-12 éves gyermekeknek a KKM-Balassi Intézet. 

A megmérettetésre Csodaakrobaták című versével  jelentkezett a 8 éves, kesztölci Kain Adrián. Az 7–9 évesek kategóriájában 1. helyezést ért el. Adrián balról az első, oklevelet tartó fiú kék ingben

Országos első helyen végzett Kesztölc 8 éves verselője, Kain AdriánA Balassi Intézet Versképek című kortárs és klasszikus alkotásokat bemutató tárlatán Makhult Gabriella vagy Rofusz Kinga egy-egy illusztrációjához, illetve a kiállítás bármelyik, szabadon választott képéhez írhatnak verset a gyermekek - közölte a KKM Balassi Intézet pénteken az MTI-vel.

A tárlaton csaknem ötven illusztrátor munkái láthatók. Nevezni kis videóban rögzített saját versmondással is lehet, a versek beküldési határideje április 5.

A pályaműveket elismert szakemberekből, neves írókból álló független szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjai: Tóth Krisztina József Attila-díjas író, költő, műfordító, Dániel András író, illusztrátor és Sándor Csilla, a Csodaceruza irodalmi lap szerkesztője.

A pályázat első három helyezettje könyvjutalomban részesül, valamint publikációs lehetőséget nyer a Csodaceruza című irodalmi lapban, vagy a KKM-Balassi Intézet honlapján és közösségi-oldalán. Az ünnepélyes eredményhirdetést április 11-én rendezi meg az intézet.

Borítókép: Kain Adrián édesapjával a díjátadón

Olvasta már?

Kesztölc hó alatt

Kesztölcön éjjel is havazott. Az Útinform jelentése kiemeli, hogy télies útviszonyokra lehet még számítani több alsóbbrendű úton Komárom-Esztergom megyében is.

Rókát fogtak Kesztölcön

Nemesi Mihály elmondta, hogy a belterületen garázdálkodó rókát csapdával fogták meg, és a Táti szigetre szállították.