Életének 87. évében elhunyt Minczér Bernát, Bertus bácsi. A kesztölci 56-os események aktív szereplője volt. A Pávakör alapítótagjaként a kesztölci népdalkincs őrzőjét tiszteljük benne.

Mély fájdalommal tudatom hogy Minczér Bernát mindenki Bertus bácsija örökké itt hagyott minket. Gyászolja a politikai foglyok szövetsége, a Nemzetőrség, az Ötvenhatos vitézi rend, valamint a Hagyományörző Bányászok Kesztölci Szervezete. Nyugodjon békében Utolsó JÓSZERENCSÉT - Valovics László

Minczér Bernát elhunytával nagy veszteség érte Kesztölcöt. Meghatározó személyisége volt a falu társadalmi és szlovák kulturális életének, alapító tagja a Pávakörnek. Nyugodjék békében. - Nech odpočíva v pokoji." - Bárkányi Valkán Zoltán

Bertus bácsi érzékletesen, lendületesen mesélte el a kamerák előtt a Kesztölci Köztársaság történetét. 

 

Minczér Bernát visszaemlékezése a Pávakör alapítására.

Borítókép: Minczér Bernát Valovics Lászlóval

Olvasta már?

Megmérettek a borok Kesztölcön

Remek hangulatban zajlott le az idei borverseny Kesztölcön. Mindemellett a zsüri értékes tanácsokkal látta el a borászokat. A nyertes pedig Rittling István lett, aki meglepődött, hiszen először készített bort.

Ilyen volt a Tavaszváró séta

Hatalmas érdeklődés, kiváló hangulat! Ezek övezték az idei kesztölci Tavaszváró sétát. Walczer Patrik összefoglalója és fotóriportja.