Szalkay Dávidék is ott lesznek az augusztus 10-ei Csillaghullás Fesztiválon. Másodikként a Jazzformers-t mutatjuk be. Szalkay Dáviddal beszélgettünk!

Kikből áll a zenekar?

Iványi Gáspár gitár, Bordás Zoltán dob, Kiss Attila nagybőgő és basszusgitár, jómagam pedig trombita és ének.

A zenekar mely tagjai kesztölciek?

A zenekarból egyedül én lakom Kesztölcön, 2016 őszén költöztünk ide. Esztergom közelében szerettünk volna letelepedni, egy csendes, szép helyen, azonban a városhoz közel – ezért választottuk Kesztölcöt. Feleségem, Gyulai Zsuzsanna képzőművész, festő-grafikus. Jómagam pedig trombita művész vagyok.

Hol szoktatok játszani a zenekaroddal?

Kesztölcön gyermeknap alkalmával is játszottunk már, illetve a tavalyi Csillaghullás Fesztiválon, amely hatalmas sikert aratott, gondolom ezért is hívtak meg újból J Fontos kiemelni, hogy közel egy éve egy országos turnét indítottunk, amely során már 50 koncertet adtunk gyerekeknek országszerte „Jazz a lelke mindennek” címmel.

Mikor alakult a Jazzformers?

Az együttest 4 éve alakítottam, azokból a zenész barátaimból, akikkel az elmúlt években-évtizedben a legszorosabb zenei kapcsolatban voltam, így könnyen meg is tudjuk találni a közös hangot, hangzást.

Mivel készültök a Csillaghullás Fesztiválra?

A 19 órakor kezdődő koncertünkön, saját dalokkal, egész estés műsorral készülünk, természetesen jazz stílusban. Gyertek el ti is, ne hagyjátok ki! ;)

Szalkay Dávid a YouTube-n>>

Olvasta már?

Tanári állás a kesztölci iskolában

Esztergomi Tankerületi Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Kesztölci Kincses József Általános iskola testnevelés-biológia vagy testnevelés- földrajz szakos tanármunkakör be...

Kátyúzási munkálatokat végeznek Kesztölcön

Vöröskői István polgármester elmondta, hogy 1,5 millió forintos önkormányzati forrásból kátyúzási és útburkolatjavítási munkálatokat végeznek a falu több útszakaszán, többek között a Klastromi úton is.

Oroszlánok a könyvtárban!

Meseolvasással és kézműves foglalkozással folytatódott az Országos Könyvtári Napok sorozat kedden, a kesztölci könyvtárban. Klinger Ági beszámolója!