Szalkay Dávidék is ott lesznek az augusztus 10-ei Csillaghullás Fesztiválon. Másodikként a Jazzformers-t mutatjuk be. Szalkay Dáviddal beszélgettünk!

Kikből áll a zenekar?

Iványi Gáspár gitár, Bordás Zoltán dob, Kiss Attila nagybőgő és basszusgitár, jómagam pedig trombita és ének.

A zenekar mely tagjai kesztölciek?

A zenekarból egyedül én lakom Kesztölcön, 2016 őszén költöztünk ide. Esztergom közelében szerettünk volna letelepedni, egy csendes, szép helyen, azonban a városhoz közel – ezért választottuk Kesztölcöt. Feleségem, Gyulai Zsuzsanna képzőművész, festő-grafikus. Jómagam pedig trombita művész vagyok.

Hol szoktatok játszani a zenekaroddal?

Kesztölcön gyermeknap alkalmával is játszottunk már, illetve a tavalyi Csillaghullás Fesztiválon, amely hatalmas sikert aratott, gondolom ezért is hívtak meg újból J Fontos kiemelni, hogy közel egy éve egy országos turnét indítottunk, amely során már 50 koncertet adtunk gyerekeknek országszerte „Jazz a lelke mindennek” címmel.

Mikor alakult a Jazzformers?

Az együttest 4 éve alakítottam, azokból a zenész barátaimból, akikkel az elmúlt években-évtizedben a legszorosabb zenei kapcsolatban voltam, így könnyen meg is tudjuk találni a közös hangot, hangzást.

Mivel készültök a Csillaghullás Fesztiválra?

A 19 órakor kezdődő koncertünkön, saját dalokkal, egész estés műsorral készülünk, természetesen jazz stílusban. Gyertek el ti is, ne hagyjátok ki! ;)

Szalkay Dávid a YouTube-n>>

Olvasta már?

Vég Liza Borka Kesztölcön született

Vég Liza Borka 2019. augusztus 4-én született. Elmondhatjuk, hogy neki a születése helye Kesztölc, hiszen otthon született meg a gyermek. Horváth Helgával Lehoczki Dávid beszélgetett.

Kesztölcön is megkóstolható Magyarország Tortája

A Boldogasszony csipkéje, Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth Cukrászda cukrászmesterének alkotása nyerte idén a Magyarország Tortája díjat. A tehetséges fiatal cukrász az elmúlt évek döntőinek rendszeres résztvevője, a tavalyi évben bronzérmet nyer...