Kedden és szerdán egészségnapokat tartottak a kesztölci művelődési házban. Az iskolások az elsősegélynyújtást, illetve az egészséges táplálkozást ismerhették meg. A kismamáknak, valamint az újdonsült anyukáknak Antal Viktória védőnő tartott előadást.

Kedden a babáknak és mamának tartott játékos beszélgetőkört Antal Viktória védőnő a Művelődési Házban. Családias hangulatban beszélgettek a kisbabáknak és anyukájuknak való hordozó kendőkről és a babahordozás előnyeiről Horváth Helgával. A mosható pelenkákkal kapcsolatos tapasztalatokról is sok szó esett, a már azt használó kismamák gyűjteményét meg is lehetett nézni, sőt, van, aki már most kedvet kapott hozzá, és a kislányán helyben mosható pelusra váltott.

Szerdán a 7. és 8. osztályos gyerekek látogattak a Művelődési Házba. Az Egészségről sokoldalúan programon vettek részt. Reich Zoltán a Vöröskereszt munkatársa tartott a gyerekek számára interaktív oktatást, amelyen, egymáson is kipróbálhatták a kötözés és újra élesztés mozdulatait.  Sokat beszélgettek arról, hogy mi a teendő vészhelyzetben - hogyan lehetünk úrra az ijedtségen - mi is a teendő a profi segítség megérkeztéig.

A másik két állomáson salátát készítettek a gyerekek maguknak - melyet azonnal nagy örömmel el is fogyasztottak. E mellett a műanyag hulladék csökkentésének lehetőségéről beszélgettek Horváth Helgával, lehetőségük volt környezetbarát megoldási lehetőségeket megnézni, kézbe fogni és a sokat használt műanyag zacskó helyett mindenki készített magának egy  régi pólóból válltáskát.  Mindkét programon sok volt a kacagás, a nagy gyerekek élvezték, hogy sokoldalúan kipróbálhatják magukat és  amit készítenek, valóban tudják használni, élvezni.

A programokat a Virágzó Kesztölc Egyesület, a Szerencsejáték Zrt. pályázatának köszönhetően valósította meg!

További képek>>

A Zumba-Fitness ismertetése>>

Olvasta már?

A szlovákság helyzete a megyében és országosan

Az Országos Szlovák Önkormányzat elnökével, Hollerné Racskó Erzsébettel, Lehoczki Dávid beszélgetett a szlovákság helyzetéről, illetve az októberi nemzetiségi önkormányzati választásokról.

Vég Liza Borka Kesztölcön született

Vég Liza Borka 2019. augusztus 4-én született. Elmondhatjuk, hogy neki a születése helye Kesztölc, hiszen otthon született meg a gyermek. Horváth Helgával Lehoczki Dávid beszélgetett.

Kesztölcön is megkóstolható Magyarország Tortája

A Boldogasszony csipkéje, Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth Cukrászda cukrászmesterének alkotása nyerte idén a Magyarország Tortája díjat. A tehetséges fiatal cukrász az elmúlt évek döntőinek rendszeres résztvevője, a tavalyi évben bronzérmet nyer...