Klinger Ági vezetésével interaktív feladatokkal készültek az iskolások március 15-ére a könyvtárban.

Elsőseink meghallgatták a „Hogyan lett a huszárnak lova?” című mesét, majd játékos feladatsorral felidézték a jelentős személyeket, akiket illik ismerni a forradalmi eseményekből – mondta el Klinger Ági.

Az órát huszárbáb készítésével zárták. "Vidám könyvtári óra volt, amire nagyon büszkék lehetünk az, hogy az elsősök már önállóan olvasták el a feladatokat" – emelte ki Ági.

A negyedik osztály a sikeres DJP pályázat eszközeivel gyakorolta az internetes információszerzést. Az 1848-49-es forradalom témakörében kutakodtak páros munkában. Megkeresték, hol született Kossuth Lajos, Arad hol található a térképen, mi az a huszárcsók, Petőfi köteteit az Országos Széchényi Könyvtárban, beállhattak-e a nők katonának?

A mai modern világban elengedhetetlen a számítástechnikai eszközök használatának elsajátítása, a gyerekek pedig magabiztosan kezelték az eszközöket és sikeresen oldották meg a feladatokat!

Klinger Ági fotói ide kattintva tekinthetők meg!

Olvasta már?

Megmérettek a borok Kesztölcön

Remek hangulatban zajlott le az idei borverseny Kesztölcön. Mindemellett a zsüri értékes tanácsokkal látta el a borászokat. A nyertes pedig Rittling István lett, aki meglepődött, hiszen először készített bort.

Ilyen volt a Tavaszváró séta

Hatalmas érdeklődés, kiváló hangulat! Ezek övezték az idei kesztölci Tavaszváró sétát. Walczer Patrik összefoglalója és fotóriportja.