Klinger Ági vezetésével interaktív feladatokkal készültek az iskolások március 15-ére a könyvtárban.

Elsőseink meghallgatták a „Hogyan lett a huszárnak lova?” című mesét, majd játékos feladatsorral felidézték a jelentős személyeket, akiket illik ismerni a forradalmi eseményekből – mondta el Klinger Ági.

Az órát huszárbáb készítésével zárták. "Vidám könyvtári óra volt, amire nagyon büszkék lehetünk az, hogy az elsősök már önállóan olvasták el a feladatokat" – emelte ki Ági.

A negyedik osztály a sikeres DJP pályázat eszközeivel gyakorolta az internetes információszerzést. Az 1848-49-es forradalom témakörében kutakodtak páros munkában. Megkeresték, hol született Kossuth Lajos, Arad hol található a térképen, mi az a huszárcsók, Petőfi köteteit az Országos Széchényi Könyvtárban, beállhattak-e a nők katonának?

A mai modern világban elengedhetetlen a számítástechnikai eszközök használatának elsajátítása, a gyerekek pedig magabiztosan kezelték az eszközöket és sikeresen oldották meg a feladatokat!

Klinger Ági fotói ide kattintva tekinthetők meg!

Olvasta már?

Csillaghulláson a Négyesmetró Zenekar

Az augusztusi Csillaghullás Minifesztiválon a Négyesmetró Zenekar biztosítja a jó hangulatot. Salánki Gáborral, a zenekar szaxofonosával, Lehoczki Dávid beszélgetett.

Kesztölcön is igényelhető a falusi CSOK

Május 13-án, hétfőn jelent meg a Magyar közlönyben, a Magyar Falu Program keretében 2019. július 1-jén induló a használt lakás vásárlásához, bővítéséhez igényelhető családi otthonteremtési kedvezmény részletszabályai. A kedvezményt a kesztölci lak...

Bográcsgulyásfőző-verseny

A május 25-ei gyereknapon családi bográcsgulyásfőző-versenyt is hirdetnek. A családok, barátok jelentkezését május 20-áig várják!