Többen jelezték Kesztölcön is, hogy felhívást kaptak a katasztrófavédelemtől, hogy tegyék rendbe a földterületüket. Az felhívás okáról Siska Gábort, illetve a katasztrófavédelmi igazgatóságot kérdeztük.

Az utóbbi időben elszaporodtak az avartüzek, melyek hatalmas károkat okoztak térségünkben, ezáltal több ingatlan is legégett. A szabadtéri tüzek megakadályozása érdekében már korábban hoztak egy jogszabályt, mely szerint a földtulajdonos köteles kezelni a területét, hiszen amennyiben „elgazosodik” felgyulladásveszélyessé válhat. A keletkezett tűzért pedig a tulajdonos a felelős, függetlenül a gyújtogató személytől – mondta el Siska Gábor, Kesztölc falugondnoka.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jogtanácsosát, dr. Takács Piroska Julianna tűzoltó századost is megkérdeztük, aki a következő tájékoztatást adta:

„Tájékoztatom, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a megye több területén tűzvédelmi hatósági ellenőrzést hajtott végre. A tűzvédelmi hatósági ellenőrzések eredményeként a hatóság több esetben tűzvédelmi jogszabálysértést állapított meg és határozatban kötelezte az ingatlan tulajdonosokat arra, hogy a földterületükön az elszáradt növényi maradványok mennyiségét csökkentsék olyan mértékre, hogy ott tűzoltói beavatkozást igénylő tűzeset ne keletkezhessen.”

Borítókép: egy korábbi tűzeset Kesztölcön

Olvasta már?

Vég Liza Borka Kesztölcön született

Vég Liza Borka 2019. augusztus 4-én született. Elmondhatjuk, hogy neki a születése helye Kesztölc, hiszen otthon született meg a gyermek. Horváth Helgával Lehoczki Dávid beszélgetett.

Kesztölcön is megkóstolható Magyarország Tortája

A Boldogasszony csipkéje, Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth Cukrászda cukrászmesterének alkotása nyerte idén a Magyarország Tortája díjat. A tehetséges fiatal cukrász az elmúlt évek döntőinek rendszeres résztvevője, a tavalyi évben bronzérmet nyer...