Napirend: 1. Az Esztergom-M1 autópálya közötti R11-es úttal kapcsolatban tart közmeghallgatást a beruházó NIF Zrt és a tervező ConstReal Mérnöki Iroda. Cikkünkben bemutatjuk az útvonal terveit. 2. A települési rendezési terv módosítása

A cikkünk mellett letölthető terv szerint Kesztölc és Esztergom között a jelenlegi 117-es út nyomvonalán fog haladni az út. Kesztölc határában a mostani éles kanyar helyett ívesebben vezetik majd az új utat. Új leágazást terveznek, melyet az Esztergomi úthoz csatlakoztatnak. A csatlakozási pontnál aluljárót is terveznek a gyalogos és kerékpáros forgalom átvezetéséhez. A terv szerint az új út mellett kerékpárút is épül, ezzel megvalósul a Kesztölc-Esztergom közvetlen kerékpáros összeköttetés is.

Kesztölc lakott területe után két változatot mutatnak be a tervezők. Az "A"változat a korábbi terveknek megfelelően az elágazásnál felüljárón keresztezné a 10-es utat. Az alsó bekötőút a tervek szerint megmarad, biztosítja a 10-es úttal a kapcsolatot. Az új R11-es út felüljárójáról szintén az alsó bekötőútra vezetik majd a Kesztölc felé lekanyarodó forgalmat.

A "B" változat Kesztölc után elkanyarodik a TSZ-major felé és Leányvár után, keresztezi a 10-es utat. A tervekkel kapcsolatban a kesztölci közmeghallgatás után egy nappal Leányváron közmeghallgatást tartanak (április 21-én, szombaton 18 órakor,  Farkas János Művelődési Házban 2518 Leányvár, Bécsi út 182.)

A Virágzó Kesztölc Egyesület szerdáig várja a tervvel kapcsolatos kérdéseket, véleményeket az andras.nyiro@gmail.com e-mail címre. Az észrevételeket összefoglalva juttatják el a közmeghallgatás előtt a tervezőknek. A közmeghallgatáson lehetőség nyílik a tervezéssel és a vizsgált nyomvonalakkal kapcsolatos kérjdések, észrevételek és javaslatok megbeszélésére. A tervezett nyomvonalakkal kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat és véleményeket az alábbi elérhetőségen várják: projektvezetes@constrealkft.hu

A közmeghallgatás másik témája a rendezési terv módosítása lesz.