Rahberger Karina, Chalupa Réka, Giricz Dorina, Sturcz Boglárka és Sturcz Barnabás készítette elő saját festményekkel Kodály Háry János daljátékának történetét. A mesét Klinger Ági adta elő.

Kodály Háry János című daljátékára inspirálódva született meg a daljáték története, rajzolva, festve papírszínház formájában. A fiataok Klinger Ági vezetésével öt alkalommal gyűltek össze és festették meg Háry János zenéjét hallgatva a történetet.

A kész mesét 2018. május 9-én láthatták és hallhatták a kesztölci nagycsoportosok, akik odaadó figyelemmel élvezték az előadást.

A Nemzeti Művelődési Intézet 135+1 közösségfejlesztő programjában sikeresen vett részt a kesztölci művelődési ház öt tehetséges, fiatal kesztölci diákkal. A jövő zenéje elnevezéssel meghirdetett pályázat olyan projektötleteket várt, mely különleges, kreatív, megérinti a helyi közösséget és valamilyen módon kapcsolódik Kodály Zoltán életművéhez és szellemiségéhez.

A pályázaton a művelődési ház 180.000 forintot nyert. Az összeget a nyári festőtábor eszközeire és a kézműves foglalkozásokra fordítják majd.

Olvasta már?

Megmérettek a borok Kesztölcön

Remek hangulatban zajlott le az idei borverseny Kesztölcön. Mindemellett a zsüri értékes tanácsokkal látta el a borászokat. A nyertes pedig Rittling István lett, aki meglepődött, hiszen először készített bort.

Ilyen volt a Tavaszváró séta

Hatalmas érdeklődés, kiváló hangulat! Ezek övezték az idei kesztölci Tavaszváró sétát. Walczer Patrik összefoglalója és fotóriportja.