Kedves Kesztölciek!
Visszatekintve a korábbi évekre elmondhatjuk, több mint egy évtizede rendezték a kesztölci önkormányzatok az Adventi Vasárnapokat.

A szervezésben résztvevők számára kemény időszakot jelentett. A vasárnapokat megelőzték a rákészülő, munkával teli hétköznapok. Sokszor elhangzott, sok a szervezés, sok a családtól elvett idő, nagy a hideg, kevés a bevétel, nem éri meg. Mindezek ellenére mégis ott voltunk, mi, a Szervezők. Csináltuk, mert jó volt a hangulat, jó volt nézni a
forraltboros bögrékkel kezükben álló embereket, a falu karácsonyfája mellett fényképezkedőket, kellemes volt a kürtöskalács, lángos és a sült kolbász illatú klub udvarában várni a Mikulást, érezni, a karácsonyvárás ünnepélyes pillanatait. Díszeket készíteni, mézeskalácsot sütni, megvenni a tradicionális karácsonyi ostyát. Megismerni a helyi vállalkozók, kézművesek, termelők munkáit, kóstolni a disznótorost, beleolvasni a megjelent könyvújdonságokba.
Most csend van, és arra gondolunk, bárcsak ott lehetnénk! Adventi vasárnapok nem lesznek, de lesz más, és a mostani körülmények között ez is öröm!

Programok:
- Óriás adventi koszorúállítás a Szabadság téren – civil szervezésben

- Falukarácsonyfa állítása a helyi önkormányzatok szervezésében
- Római Katolikus Plébánia ajándékozása
- Élelmiszergyűjtés civil szervezésben
- Karácsonyi cipősdoboz ajándékozás civil szervezésben
- Mikulásjárás civil szervezésben
- Adventi Ablakvadászat, ajándékok személyes átadása a játék után a Művelődési Ház szervezésében
- Hangos Adventi Mesenaptár a Művelődési Ház Facebook oldalán
- Rajzpályázat: Legkedvesebb téli emlékem a Művelődési Ház Facebook oldalán
- Közös mézeskalácsházikó sütés fotók beküldésével és kiállításával az Erika kávézóban – Művelődési Ház és az Erika kávézó szervezésében
- Ünnepi karácsonyi műsor a kesztölci gyerekek előadásában a Művelődési Ház Facebook oldalán

Szervezők

Olvasta már?

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán. 

Új „Megyénk körül megyünk körül” pályázat

Tisztelt Lakosaink! A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat – a sikeres „Megyénk körül megyünk körül” c. projekt folytatásaként egy új pályázat indítását tervezi. A pályázat összeállításához szükségük van az alábbi kérdőíves f...