ZéVé Trilógia néven egy kesztölci dűlőből háromféle bort készítettek Szivekék. A különleges sorozatot a balatonfüredi borfesztiválon mutatják be a nagyközönségnek.
A sorozatot már megkóstolhattuk a csévi PiPi fesztiválon is, de a szélesebb közönség a hétvégén találkozhat a három zöldveltelinivel.
Szivek Peti írja a Facebookon: Már a szüret előtt markáns különbségeket láttam az alul fekvő területek termése és felsőbb részeken lévő szőlők között. Ez egyrészt a fekvésből és a klímából adódik, másrészt pedig a talajból. Úgy voltam vele, hogy kár lenne ezeket összeházasítani, ezért önállóan szüreteltük le és mindegyikhez olyan feldolgozási módot választottam, amely az egyéni karakterüket leginkább megmutatja. Így született meg a ZéVé Trilógia.
A ZéVé Trilógia I. alapanyagát az alsó sorokról szüretelték szeptember 15-én, finomseprőn, tartályban érleltük. Könnyed bor, friss, sárga húsú gyümölcsökkel, élénk savakkal, üde, letisztult ízvilággal.
A ZéVé Trilógia II. a középső sorokról lett szüretelve október 5-én. Két tételt különítettek el, az egyik rész zúzták és bogyózták, a másik részt kíméletesen, egész fürtösen préseltük. Az érlelésre önállóan, tartályban került sor, majd utána házasították. Barack és sárga húsú trópusi gyümölcsök, kerek szerkezet, ez a zöldveltelini megkapó arca a Pilis hegyről.
Július 14-17. között Balatonfüreden rendezik meg a VinCE Balaton borfesztivált. A Tagore sétányra több tucat pincészet jön az egész országból, mellettük pedig gasztronómiai kiállítók, koncertek és gyerekprogramok is várják a látogatókat.