A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét bibliaismereti versenyt hirdet középiskolásoknak. A verseny nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék a kezükbe a Szentírást. Úgy véljük, ehhez az egyik legjárhatóbb út, ha különféle feladatokat kell megoldaniuk, amihez forgatniuk kell a Bibliát. 
 
A jelentkezés feltételei:
A versenyre bármilyen középiskolás diák jelentkezhet felekezeti hovatartozástól függetlenül. 
Egyéni versenyzők és legfeljebb 3 fős csapatok jelentkezését várjuk.
 
A jelentkezés módja:
Jelentkezni a www.bibliatarsulat.hu/jatek/ oldalon található űrlap kitöltésével lehet.
 
A jelentkezés határideje: 2016. március 31. csütörtök éjfél. 
 
A verseny menete:
A játék április 4. és május 8. között, öt héten keresztül zajlik.
A feladványok egymásra épülnek: az első feladvány megoldása vezet el a második feladványhoz, annak a megoldása a harmadikhoz, és így tovább. Minden hét elején megjelentetünk egy bibliai feladványt a bibliatarsulat.hu/jatek/ oldalon. A feladvány megfejtését a böngésző címsorába kell írni a játék címe mögé. (Példa: bibliatarsulat.hu/jatek/elsomegoldas) Az így létrejövő link beírásával jutunk el arra az oldalra, ahol a következő feladvány található, amelynek megoldását ismét a böngésző címsorába írva (pl. bibliatarsulat.hu/jatek/masodikmegoldas) jutunk el az azt követő feladványhoz, és így tovább.
 
Minden héten öt egymásra épülő feladványt kell megoldani. Az ötödik feladvány megfejtésével a versenyzők hetente egy-egy kulcsszót kapnak. Ezeket a kulcsszavakat egy keresztrejtvény megadott soraiba kell beírni. A keresztrejtvény fősora tartalmazza a végső megfejtést, egy ötbetűs nevet, amelyet az info@bibliatarsulat.hu címre kell beküldeni. A nyerteseket a helyes megfejtést beküldők közül fogjuk kisorsolni.
A játékmenet részletes bemutatója a következő oldalon található: 
 
A megfejtés beküldésének határideje: 
 
2016. május 8. vasárnap éjfél.
 
A helyes megfejtést beküldők között könyvcsomagokat, koncertjegyeket és Szélrózsa ifjúsági 
 
találkozó belépőt sorsolunk ki. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak átadására 2016. 
 
május 16-án, pünkösdhétfőn, a szabadtéri bibliaolvasást követő ökumenikus istentisztelet 
 
keretében kerül sor a Kálvin téri református templomban.
 
Minden jelentkezőt szeretettel várunk! 
 
A szervezők

Olvasta már?

Értékes nyeremények a tombolán!

Szombaton jótékonysági retro disco lesz a művelődési házban! A felajánlásokról Nagyváriné Radovics Angelikával beszélgettünk!

Felhívás földterület rendezésre

Többen jelezték Kesztölcön is, hogy felhívást kaptak a katasztrófavédelemtől, hogy tegyék rendbe a földterületüket. Az felhívás okáról Siska Gábort, illetve a katasztrófavédelmi igazgatóságot kérdeztük.

Védett állatok a kertünkben

A természet körbeölel minket a kertben és a ház körül is. Némelyikről nem is tudjuk, hogy mekkora eszmei értéket képvisel, hiszen olyan gyakorisággal találkozunk velük. Nézzük, mikkel találkozhatunk az udvarunkon.