A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét bibliaismereti versenyt hirdet középiskolásoknak. A verseny nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék a kezükbe a Szentírást. Úgy véljük, ehhez az egyik legjárhatóbb út, ha különféle feladatokat kell megoldaniuk, amihez forgatniuk kell a Bibliát. 
 
A jelentkezés feltételei:
A versenyre bármilyen középiskolás diák jelentkezhet felekezeti hovatartozástól függetlenül. 
Egyéni versenyzők és legfeljebb 3 fős csapatok jelentkezését várjuk.
 
A jelentkezés módja:
Jelentkezni a www.bibliatarsulat.hu/jatek/ oldalon található űrlap kitöltésével lehet.
 
A jelentkezés határideje: 2016. március 31. csütörtök éjfél. 
 
A verseny menete:
A játék április 4. és május 8. között, öt héten keresztül zajlik.
A feladványok egymásra épülnek: az első feladvány megoldása vezet el a második feladványhoz, annak a megoldása a harmadikhoz, és így tovább. Minden hét elején megjelentetünk egy bibliai feladványt a bibliatarsulat.hu/jatek/ oldalon. A feladvány megfejtését a böngésző címsorába kell írni a játék címe mögé. (Példa: bibliatarsulat.hu/jatek/elsomegoldas) Az így létrejövő link beírásával jutunk el arra az oldalra, ahol a következő feladvány található, amelynek megoldását ismét a böngésző címsorába írva (pl. bibliatarsulat.hu/jatek/masodikmegoldas) jutunk el az azt követő feladványhoz, és így tovább.
 
Minden héten öt egymásra épülő feladványt kell megoldani. Az ötödik feladvány megfejtésével a versenyzők hetente egy-egy kulcsszót kapnak. Ezeket a kulcsszavakat egy keresztrejtvény megadott soraiba kell beírni. A keresztrejtvény fősora tartalmazza a végső megfejtést, egy ötbetűs nevet, amelyet az info@bibliatarsulat.hu címre kell beküldeni. A nyerteseket a helyes megfejtést beküldők közül fogjuk kisorsolni.
A játékmenet részletes bemutatója a következő oldalon található: 
 
A megfejtés beküldésének határideje: 
 
2016. május 8. vasárnap éjfél.
 
A helyes megfejtést beküldők között könyvcsomagokat, koncertjegyeket és Szélrózsa ifjúsági 
 
találkozó belépőt sorsolunk ki. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak átadására 2016. 
 
május 16-án, pünkösdhétfőn, a szabadtéri bibliaolvasást követő ökumenikus istentisztelet 
 
keretében kerül sor a Kálvin téri református templomban.
 
Minden jelentkezőt szeretettel várunk! 
 
A szervezők

Olvasta már?

Csillaghullás Fesztivál: Pető Zsuzsa

Pető Zsuzsa régész is előadást tart a Csillaghullás Fesztiválon. Egy biztos: érdekes lesz és sokat megtudhatunk a néhai kesztölci pálosokról. Pető Zsuzsával beszélgettünk a munkásságáról.

Műanyagmentes július Kesztölcön?

Lassan a műanyagmentes július nemzetközi kihívás utolsó napjaiba érkezünk. Ha még nem hallottunk róla, vagy nem csatlakoztunk, nem kell elkeseredni. Ne csak júliusban kerüljük el az egyszer használatos műanyagokat!

A Pilisi Parkerdő génmegőrzéssel is biztosítja erdeink jövőjét

A klímaváltozás negatív hatásaival szemben ellenálló, sokféle állat és növényfaj számára élőhelyet nyújtó, egészséges erdők megléte az élhető, fenntartható jövő feltétele. Ilyen erdők kialakításán dolgoznak a Pilisi Parkerdő szakemberei az erdésze...

Csillaghullás Fesztivál: SantovSka

A pilisszántói StanovSka zenekar is ott lesznek a Csillaghullás Fesztiválon, méghozzá ska műfajban átdolgozott szlovák népzenével készülnek. Lázár Istvánnal, a zenekar vezetőjével beszélgettünk.