Árpilis 9-én lesz a Kesztölci Borverseny! Az eseményről Szivek Petivel beszélgettünk.

Közel 10 éves hagyományra tekint vissza községünkben a Kesztölci Borverseny, melyet a helyi termelők részére Csiha Attila és Szivek Péter szervez.

 

Fontos jellemzője a versenynek, hogy nyílt, tehát a nevezők a borokat együtt kóstolják a bírálókkal. Nevezni édes, félédes, száraz és félszáraz borokkal lehet.

A bíráló bizottság a verseny során értékeli a benyújtott mintákat, jellemzi azokat és próbál javaslatokat tenni, segítséget nyújtani a borok kezelését illetően. A versenyre érkezőket vacsorával vendégelik meg a szervezők. A legjobb borokat bronz, ezüst és arany éremmel jutalmazzák.

A bíráló bizottság tagjai között országosan ismert és elismert szaktekintélyeket tisztelhetünk: Dezsényi Ágnes borászt, valamint Emmer Szabolcsot a Kősziklás Borászattól. Újdonság az idei rendezvényben a borkorcsolya verseny meghirdetése, melyen a külalak, az ízharmónia és az eredetiség kerül elbírálásra. A szervezők szeretettel várnak minden borászt és arra kérik a helyi nevezőket, tiszteljék meg boraikkal a versenyt!

Jó lehetőség ez az évjáraton túl arra is, hogy a kesztölci borok kínálatát még jobban megismerjék. Minden résztvevőnek sok sikert kívánunk!

Olvasta már?

Értékes nyeremények a tombolán!

Szombaton jótékonysági retro disco lesz a művelődési házban! A felajánlásokról Nagyváriné Radovics Angelikával beszélgettünk!

Felhívás földterület rendezésre

Többen jelezték Kesztölcön is, hogy felhívást kaptak a katasztrófavédelemtől, hogy tegyék rendbe a földterületüket. Az felhívás okáról Siska Gábort, illetve a katasztrófavédelmi igazgatóságot kérdeztük.

Védett állatok a kertünkben

A természet körbeölel minket a kertben és a ház körül is. Némelyikről nem is tudjuk, hogy mekkora eszmei értéket képvisel, hiszen olyan gyakorisággal találkozunk velük. Nézzük, mikkel találkozhatunk az udvarunkon.