Nálunk is bemutató órán vehettek részt a helyi és környékbeli pedagógusok, érdeklődők az Így tedd rá! program jóvoltából.

2016. április 1-én a kesztölci Művelődési Házba is elhozta ingyenes országjáró programját az Így tedd rá! roadshow. Közel 80 résztvevő képezte magát a három órás rendezvényen Nagy Ágnes és Tatár Péter oktatók vezetésével. A program tavaly ősszel indult útjára és már több mint száz helyszínen jártak. Hetente öt alkalommal határon innen és túl ismertetik meg a pedagógusokkal és családokkal, érdeklődőkkel néptáncmódszertani ötleteiket, tanácsaikat. A foglalkozásokon olyan gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek a résztvevők, melyet a mindennapokban kamatoztatni tudnak.

Olvasta már?

Csillaghullás Fesztivál: Pető Zsuzsa

Pető Zsuzsa régész is előadást tart a Csillaghullás Fesztiválon. Egy biztos: érdekes lesz és sokat megtudhatunk a néhai kesztölci pálosokról. Pető Zsuzsával beszélgettünk a munkásságáról.

Műanyagmentes július Kesztölcön?

Lassan a műanyagmentes július nemzetközi kihívás utolsó napjaiba érkezünk. Ha még nem hallottunk róla, vagy nem csatlakoztunk, nem kell elkeseredni. Ne csak júliusban kerüljük el az egyszer használatos műanyagokat!

A Pilisi Parkerdő génmegőrzéssel is biztosítja erdeink jövőjét

A klímaváltozás negatív hatásaival szemben ellenálló, sokféle állat és növényfaj számára élőhelyet nyújtó, egészséges erdők megléte az élhető, fenntartható jövő feltétele. Ilyen erdők kialakításán dolgoznak a Pilisi Parkerdő szakemberei az erdésze...

Csillaghullás Fesztivál: SantovSka

A pilisszántói StanovSka zenekar is ott lesznek a Csillaghullás Fesztiválon, méghozzá ska műfajban átdolgozott szlovák népzenével készülnek. Lázár Istvánnal, a zenekar vezetőjével beszélgettünk.