A szép szó ünnepén, 2016. április 11-én a Kincses József Általános Iskola 46 diákja ünnepelte verssel a jeles eseményt a művelődési házban.

Idén is szép verseket választottak a helyi tanulók a költészet napján. Sok vidám poémát hallhattunk, de nem volt hiány komoly, mély tartalmú  költeményekben sem.

A versenyen első helyezést értek el: Tóth Boglárka, Héjja Henrietta, Csuport Ákos, Dózsa Szidónia, Geiszler Dóra.

Második helyezettek: Kara Marcell, Pauler Janka, Kelemen Anna, Vágó Kata, Jánosi Zsófia

Harmadik helyezést értek el: Németh Dóra, Ivanov Áron Barnabás, Milák Viola, Kochnyák Viktor

Gratulálunk a résztvevőknek!

 

Olvasta már?

Csillaghullás Fesztivál: Pető Zsuzsa

Pető Zsuzsa régész is előadást tart a Csillaghullás Fesztiválon. Egy biztos: érdekes lesz és sokat megtudhatunk a néhai kesztölci pálosokról. Pető Zsuzsával beszélgettünk a munkásságáról.

Műanyagmentes július Kesztölcön?

Lassan a műanyagmentes július nemzetközi kihívás utolsó napjaiba érkezünk. Ha még nem hallottunk róla, vagy nem csatlakoztunk, nem kell elkeseredni. Ne csak júliusban kerüljük el az egyszer használatos műanyagokat!

A Pilisi Parkerdő génmegőrzéssel is biztosítja erdeink jövőjét

A klímaváltozás negatív hatásaival szemben ellenálló, sokféle állat és növényfaj számára élőhelyet nyújtó, egészséges erdők megléte az élhető, fenntartható jövő feltétele. Ilyen erdők kialakításán dolgoznak a Pilisi Parkerdő szakemberei az erdésze...

Csillaghullás Fesztivál: SantovSka

A pilisszántói StanovSka zenekar is ott lesznek a Csillaghullás Fesztiválon, méghozzá ska műfajban átdolgozott szlovák népzenével készülnek. Lázár Istvánnal, a zenekar vezetőjével beszélgettünk.