Kesztölc Kestúc

keresés

A Szivek Pince és a Kostel borai valamint a Pilisi Levendula szörpjei is helyet kaptak a dorogi turisztikai szervezet Piknikkosarában. A dorogiak izgalmas túrákat szerveznek turistacsoportoknak a környéken. A túrázók a csomag részeként megkapják a helyi finomságokkal megpakolt Piknikkosarat is.

A Piknikkosarat a nyergesi Németh Pincében mutatta be a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület. Az első kosárban az Apis Farm, a Pilisi Levendula, a Szivek Pince, Bertáné Lőcsei Krisztina, Patko és Ludvai manufaktura, a Sinkovics pékség és Kovács Tamás-Mézesvölgy termékeit kínálták.

ludvai_patko_gyaraki.JPG

Nyergesújfalú polgármestere, Mihelik Magdolna köszöntötte a vendégeket. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta a turizmus jelentőségét. Szükséges az összefogás azért, hogy kialakuljon a Komárom-Esztergom megyei tudat az itt élőkben. A megyét a Duna összeköti, de a Gerecse szétválasztja, és leginkább az jellemző, hogy Bécs és Budapest között csak átutaznak a turisták. Ezért fontosak az ilyen kezdeményezések, melyek célja, hogy a látogatókat a megyében tartsék és intenzív, különleges programokat kínálnak számukra. Ehhez a stratégiához kiválóan illeszkednek a dorogi tervek, az aktív turizmus és a nemzetiségi hagyományok bemutatása.

Dankó József dorogi alpolgármester elmondta, hogy Dorog a középkorban az esztergomi királyok szakácsainak adott otthont. A Piknikkosártól azt várja, hogy  Dorog és térsége ismét felkerülhet a gasztro-kultúra térképére is. 

Az egyesület új termékéről, a 2017 januárjától igénybe vehető Piknikkosár Programról Szekér Zoltán,az egyesület elnöke tartott előadást. Szólt a dorogi térség által kínált csomagokról, a Pilisi Túráról a barlangászatról, a síelés és wellness aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújtó szolgáltatásairól.


Gyaraki Zoltán az egészségtudatos termékeket kínáló Áldomás programot ismertette a megjelenteknek. Az Áldomás közösségi márka és védjegyrendszer. Az életminőséget javító táplálkozás elvét szem előtt tartva, szigorú szakmai minősítő rendszerrel, Fogyasztóbarát Védjeggyel és egységes Áldomás márka arculattal rendelkezik.

Végül a termelők személyes beszélgetések keretében mutatták be ízletes termékeiket, a házi réteseket, a mézkülönlegességeket, a kesztölci levedulaszörpöt, a Ludvai Anita műhelyéből kikerülő csokoládékat, hústermékeket és a térség finom borait, amelyekből bőséges kóstolót kaptak a vendégek.

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.