Kesztölc Önkormányzata és a Virágzó Kesztölc Egyesület a Művelődési Házban köszöntötte a falu 70 év feletti lakosait.  A vendégek színvonalas műsort láthattak az óvodások, iskolások, a Pávakör, Nagyvári Lajos, Szalai Zsófi és a nyugdíjas klub előadásában. 

Vöröskői István polgármester ünnepi köszöntője

Már hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal összejövünk azért, hogy kifejezzük hálánkat, tiszteletünket, megbecsülésünket és szeretetünket azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket.

Ma, az idősek világnapja alkalmából, melyet 1991 óta ünnepelünk minden év október elején.

Az Öregek Nemzetközi Napját az UNESCO vezette be 1991-ben. Ez az ünnep az idősekért van, róluk szól. Felhívja a figyelmünket arra, hogy az idősebb embereket tisztelnünk kell. A tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és az érzését, hogy értékeljük, szeretjük őket.

Az Idősek napja szép és fontos ünnep. Minden társadalmat az minősít, hogy miként bánik öregjeivel - tartja a közmondás. Minden nemzedék élete olyan egy kicsit, mint a homokóra. A homokszemek előbb-utóbb mind lefutnak a felső részből az alsóba. Mindegyik máskor. Mindegyiknek saját története van, de egyik homokszemnek sincs története a többiek nélkül. Sem azok nélkül, akik felül vannak, sem azok nélkül, akik alul vannak. Önök azok, akik előttünk járnak a nagy országúton, azon az országúton, amelyen apáink, nagyapáink, dédapáink és őseink jártak a világ kezdete óta. Önöktől örököltük meg ezt a települést, Önöktől tanultuk meg a nyelvet, amellyel szót értünk egymással. Önök hordozták a vállaikon ezt az egész települést

Ezen az ünnepen had köszöntsem Önöket néhány gondolattal a szeretetről:
Mi emberek furcsa lények vagyunk. Tudunk örülni, sírni, dühöngeni, de a legfontosabb, hogy szeretni tudunk.

E gondolatokkal Kívánok Önöknek nagyon jó egészséget, hosszú boldog életet.

Makovics János és Juhász Sándor (és nem János) fényképei. A teljes album megtekinthető erre a szövegre kattintva.

A galéria nagyobb méretű képeinek megnyitásához kattintson az alábbi fotókra. Lapozásához használhajta a navigációs nyilakat, valamint billentyűzetének jobb és bal gombját.