Makovics János Tarnóczi atyát méltatja.

Tarnóczi atya Dorogon született 1929-ben. Esztergomban szentelték pappá 1956-ban. Ezután egy évig káplán volt Ásványrárón, majd 1957-1961 között Esztergom belvárosban. Sokfelé szolgált a hetvenes évek elejéig: Balassagyarmaton, Érsekvadkerten, Nyergesújfalun és Budapesten. 1971-ben helyezték Kesztölcre, ahol 2012-ig szolgált. 2012-ben nyugállományba vonult, és érseki tanácsossá nevezték ki. 2016. június 19-én, a kesztölci római katolikus templomban Gyémánt misét tartott.

Kesztölcön nagyon népszerű volt Tarnóczi atya, nemzedékek emlékeznek rá, én magam is az ő idejében voltam ministráns, elsőáldozó és bérmálkozó. Sokat tett a faluért, az emberekért, segített mindenkinek, akinek tudott és köztudottan "bohókás" volt, ami miatt sokan szerették, mert több volt, mint pap: ember volt a szó legnemesebb értelmében. Mindig vidám és tréfálkozó volt, bárki fordulhatott hozzá gondjaival, bajaival. Hiányzik ma is, sokan emlékeznek rá, anekdotákat mondanak a vele történt dolgokról, és reméljük, hogy még élvezi itteni földi életét.

Isten áldja, és boldog születésnapot kívánok neki!

Olvasta már?

Tanári állás a kesztölci iskolában

Esztergomi Tankerületi Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Kesztölci Kincses József Általános iskola testnevelés-biológia vagy testnevelés- földrajz szakos tanármunkakör be...

Kátyúzási munkálatokat végeznek Kesztölcön

Vöröskői István polgármester elmondta, hogy 1,5 millió forintos önkormányzati forrásból kátyúzási és útburkolatjavítási munkálatokat végeznek a falu több útszakaszán, többek között a Klastromi úton is.

Oroszlánok a könyvtárban!

Meseolvasással és kézműves foglalkozással folytatódott az Országos Könyvtári Napok sorozat kedden, a kesztölci könyvtárban. Klinger Ági beszámolója!