28. alkalommal került megrendezésre a HAAS Maraton váltó Tatán, az Öreg-tó körül. Kesztölcöt 6 fő képviselte, akik a férfiak mezőnyében abszolút 2. helyezést értek el! Dukony Zsolttal beszélgettünk.

Kik voltak a váltó tagjai, mindenki kesztölci?

Igen, közülünk mindenki Kesztölcön él. A váltó tagjai, futási sorrendben: Fekete Anna, Kara Zsolt, Dukony Zsolt, Pongrácz Dávid, Wieszt Bonifác és Valek Tamás.

Hogy tevődött össze a váltó, egyénenként mennyit futottatok?

Mindenki egy kört futott, ami 7 km, így tevődött össze a 42 km-es Maraton váltó.

Hányadik alkalommal vesztek részt a tatai Maraton váltóban?

Hetedik alkalommal vettünk részt kesztölci csapattal az eseményen. Én hét alkalommal ott voltam, volt, aki második, vagy harmadik alkalommal vett részt, de volt olyan is aki most jött először.

Hol szoktatok futni és milyen korosztályból tevődik össze a csapat?

Kesztölcön szép a környezet, így bárhol tudunk edzeni. Jómagam a Piliscsévi úton szoktam futni, feleségem Fekete Anna pedig a Cseresznyésháton. Tavasszal tettem ki egy felhívást a Kesztölc-Kestúc csoportba, hogy készülünk a tatai maratonra és aki szeretne csatlakozni írjon nekünk. A feltétel az volt, hogy 35 percet tudjon futni egyhuzamban az illető. Nehezen hoztuk össze most is a 6 főt, de nagyon örülök, hogy végül összejött a csapat. Hárman 50 év felettiek vagyunk, hárman pedig 25-30 évesek.

Milyen rendszerességgel és mennyit edzetek?

Változó, mindenki máshogy osztja be az idejét, de általában 6-10 km-eket futunk a felkészülési időszakban. Én minden másnap futok, de általában heti 2-4 alkalommal futnak a csapattagok.

Remek teljesítmény, hogy a férfiak mezőnyében egy nő csapattaggal is aboszúlt másodikak lettetek, hogyan sikerült?

Igen, kicsit úgymond hátrányból indultunk, de ez még nagyobb siker, hogy ilyen kiváló eredményt értünk el, a jó kondícióinknak hála. Remélem, hogy ez a jövőben is folytatódik majd.

Olvasta már?

Csillaghullás Fesztivál: Pető Zsuzsa

Pető Zsuzsa régész is előadást tart a Csillaghullás Fesztiválon. Egy biztos: érdekes lesz és sokat megtudhatunk a néhai kesztölci pálosokról. Pető Zsuzsával beszélgettünk a munkásságáról.

Műanyagmentes július Kesztölcön?

Lassan a műanyagmentes július nemzetközi kihívás utolsó napjaiba érkezünk. Ha még nem hallottunk róla, vagy nem csatlakoztunk, nem kell elkeseredni. Ne csak júliusban kerüljük el az egyszer használatos műanyagokat!

A Pilisi Parkerdő génmegőrzéssel is biztosítja erdeink jövőjét

A klímaváltozás negatív hatásaival szemben ellenálló, sokféle állat és növényfaj számára élőhelyet nyújtó, egészséges erdők megléte az élhető, fenntartható jövő feltétele. Ilyen erdők kialakításán dolgoznak a Pilisi Parkerdő szakemberei az erdésze...

Csillaghullás Fesztivál: SantovSka

A pilisszántói StanovSka zenekar is ott lesznek a Csillaghullás Fesztiválon, méghozzá ska műfajban átdolgozott szlovák népzenével készülnek. Lázár Istvánnal, a zenekar vezetőjével beszélgettünk.