A „Megyénk körül, megyünk körül” program keretében Kocs-Kesztölc találkozó lesz 2019. szeptember 4-én, szerdán. Az esemény során a kesztölci delegációt Kocs község fogadja. Klinger Áginál még néhány napig jelentkezhetünk!

Tervezett program Kocson:

9.30 Vendégek fogadása Simon László polgármester Úr köszöntője, Kocs község bemutatása.

10.15. Kocsi Kiállítóhely megtekintése.

11.00. Történelmi Emlékpark megtekintése, Tízórai Vincze Imre Református Általános Iskola bemutatása, Katolikus Templom bemutatása, Kocsi Csergő Bálint Emlékpark és a Református Templom bemutatása, Napközi otthonos Óvoda megtekintése, Kúria épülete és a Tájház bemutatása.

14.00 Ebéd

15.00 Községi Faluház és Könyvtár bemutatása, Vass Henrik a népművészet mestere bemutatkozása, fafaragás kipróbálása, Kocsi asszonyok bemutatják a dödölle elkészítését Hímző szakkör, Kertbarát Kör, Kertész Kör, Nyugdíjas klub bemutatkozása, Kiállítás megtekintése a helyi csoportok, egyesületek életéből. Kötetlen beszélgetés helyi csoportok tagjaival.

16.45 Aranykocsi Néptáncegyüttes műsora, Kocsi Nyugdíjas Dalkör műsora, Páros Csillag Néptánc Együttes műsora

17.30 Kesztölci delegáció hazautazása

A rendezvény ingyenes, a résztvevőket autóbusz szállítja. Az eseményen 45 fő kesztölci vehet részt, jelentkezni 2019. augusztus végéig lehet Klinger Áginál a +36 30 505 4594-es telefonszámon, vagy a muvhaz@kesztolc.hu e-mail címen lehet!

Borítókép: kocs.hu

Olvasta már?

Tanári állás a kesztölci iskolában

Esztergomi Tankerületi Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Kesztölci Kincses József Általános iskola testnevelés-biológia vagy testnevelés- földrajz szakos tanármunkakör be...

Kátyúzási munkálatokat végeznek Kesztölcön

Vöröskői István polgármester elmondta, hogy 1,5 millió forintos önkormányzati forrásból kátyúzási és útburkolatjavítási munkálatokat végeznek a falu több útszakaszán, többek között a Klastromi úton is.

Oroszlánok a könyvtárban!

Meseolvasással és kézműves foglalkozással folytatódott az Országos Könyvtári Napok sorozat kedden, a kesztölci könyvtárban. Klinger Ági beszámolója!