A „Megyénk körül, megyünk körül” program keretében Kocs-Kesztölc találkozó lesz 2019. szeptember 4-én, szerdán. Az esemény során a kesztölci delegációt Kocs község fogadja. Klinger Áginál még néhány napig jelentkezhetünk!

Tervezett program Kocson:

9.30 Vendégek fogadása Simon László polgármester Úr köszöntője, Kocs község bemutatása.

10.15. Kocsi Kiállítóhely megtekintése.

11.00. Történelmi Emlékpark megtekintése, Tízórai Vincze Imre Református Általános Iskola bemutatása, Katolikus Templom bemutatása, Kocsi Csergő Bálint Emlékpark és a Református Templom bemutatása, Napközi otthonos Óvoda megtekintése, Kúria épülete és a Tájház bemutatása.

14.00 Ebéd

15.00 Községi Faluház és Könyvtár bemutatása, Vass Henrik a népművészet mestere bemutatkozása, fafaragás kipróbálása, Kocsi asszonyok bemutatják a dödölle elkészítését Hímző szakkör, Kertbarát Kör, Kertész Kör, Nyugdíjas klub bemutatkozása, Kiállítás megtekintése a helyi csoportok, egyesületek életéből. Kötetlen beszélgetés helyi csoportok tagjaival.

16.45 Aranykocsi Néptáncegyüttes műsora, Kocsi Nyugdíjas Dalkör műsora, Páros Csillag Néptánc Együttes műsora

17.30 Kesztölci delegáció hazautazása

A rendezvény ingyenes, a résztvevőket autóbusz szállítja. Az eseményen 45 fő kesztölci vehet részt, jelentkezni 2019. augusztus végéig lehet Klinger Áginál a +36 30 505 4594-es telefonszámon, vagy a muvhaz@kesztolc.hu e-mail címen lehet!

Borítókép: kocs.hu

Olvasta már?

Radovics Józsefné 90 éves

Családja körében ünnepelte 90. születésnapját Radovics Józsefné. A jó hangulatú ünnepségen a képviselő-testület tagjai átadták a jubileumi oklevelet és az önkormányzat ajándékait.

Mihov-Pánczél Marianna Komárom-Esztergom Megye kézművese

A tatabányai Vértes Agorájában tartotta ünnepi közgyűlését a megyei önkormányzat - a nagyszabású gálán 23 kitüntetést adtak át. Mihov-Pánczél Marianna kiváló munkáját a Komárom-Esztergom Megye kézművese díjjal ismerték el!

Pilisi Sziklák Natúrpark

Szeptember 25-én, ünnepélyes keretek között alakul meg a Pilisi Sziklák Natúrpark. Kosztkáné Rokolya Bernadettel, Piliscsév polgármesterével és Nyírő Andrással, a Virágzó Kesztölc Egyesület elnökével beszélgettünk a natúrparkról.