Ma délután Kochnyák Sándorné a Kesztölci Szlovák Önkormányzat vezetője meggyújtotta a 3. adventi gyertyát.

A gyertyagyújtásban segítséget nyújtott egy arra kóborló Luca is.

Kedves Kesztölciek!

Advent harmadik vasárnapja, az örömvasárnap (gaudete vasárnap) az Úr eljövetelének közelségét ünnepeljük, Ez a vasárnap az örömé: Szűz Máriát dicsőítjük, aki megszülte a Fiút.

A mai vasárnap kiemelkedik a többi közül, advent második felének kezdetét jelzi. Színe a rózsaszín, amely az örömöt szimbolizálja mely ott rejlik a mindennapjainkban, csak tanuljuk meg észrevenni - egy kedves mosolyban, néhány kedves szóban, vagy egy csillogó gyermeki szempárban.

Gondoljunk azokra, az apró történésekre, amelyek csak pillanatnyi örömöt okoztak nekünk, mégis szebbé tették az egész napunkat. Gondoljunk az előttünk álló ünnepre, amely más lesz mint az eddig megszokottak, de törekedjünk arra, hogy így is örömet adjon nekünk, a családunknak, barátainknak.

Kívánom Önöknek, hogy a rózsaszín gyertya fénye hozzon sok szép és örömteli pillanatot ezen a vasárnapon is.

 

                                                                                           Farkas Krisztina

                                                                                              polgármester

Olvasta már?

Döntések és tervek veszélyhelyzet idején

Mit csinál a képviselő-testület veszélyhelyzet alatt? Közismert, hogy a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. Mit tehet a testület?...

Pályázati pénzből megújul a kesztölci faluház

Tisztelt Kesztölciek!   A Kesztölci Szlovák Önkormányzat sikeresen pályázott a Nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott intézmények felújítási, beruházási támogatására kiírt pályázaton. A támogatás összege 10 00 000 Ft, amit az 1...