Ma délután Kochnyák Sándorné a Kesztölci Szlovák Önkormányzat vezetője meggyújtotta a 3. adventi gyertyát.

A gyertyagyújtásban segítséget nyújtott egy arra kóborló Luca is.

Kedves Kesztölciek!

Advent harmadik vasárnapja, az örömvasárnap (gaudete vasárnap) az Úr eljövetelének közelségét ünnepeljük, Ez a vasárnap az örömé: Szűz Máriát dicsőítjük, aki megszülte a Fiút.

A mai vasárnap kiemelkedik a többi közül, advent második felének kezdetét jelzi. Színe a rózsaszín, amely az örömöt szimbolizálja mely ott rejlik a mindennapjainkban, csak tanuljuk meg észrevenni - egy kedves mosolyban, néhány kedves szóban, vagy egy csillogó gyermeki szempárban.

Gondoljunk azokra, az apró történésekre, amelyek csak pillanatnyi örömöt okoztak nekünk, mégis szebbé tették az egész napunkat. Gondoljunk az előttünk álló ünnepre, amely más lesz mint az eddig megszokottak, de törekedjünk arra, hogy így is örömet adjon nekünk, a családunknak, barátainknak.

Kívánom Önöknek, hogy a rózsaszín gyertya fénye hozzon sok szép és örömteli pillanatot ezen a vasárnapon is.

 

                                                                                           Farkas Krisztina

                                                                                              polgármester

Olvasta már?

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán. 

Új „Megyénk körül megyünk körül” pályázat

Tisztelt Lakosaink! A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat – a sikeres „Megyénk körül megyünk körül” c. projekt folytatásaként egy új pályázat indítását tervezi. A pályázat összeállításához szükségük van az alábbi kérdőíves f...