A tatabányai Vértes Agorájában tartotta ünnepi közgyűlését a megyei önkormányzat - a nagyszabású gálán 23 kitüntetést adtak át. A kesztölci Mihov-Pánczél Marianna kiváló munkáját, Komárom-Esztergom Megye kézművese díjjal ismerték el!

Mihov-Pánczél Marianna évek-óta készíti Kesztölcön a „Mary-N" lógóval fémjelzett ékszereket. Minden ékszer személyre szabott, egyedi tiszta szívvel, szeretettel és 100%-ban kézzel készül. Termékei mára már bejárták a világot. 2018-ban Mihov-Pánczél Marianna a Praktika Kreatív Kihívás ékszer kategória nyertese lett.


A tatabányai Vértes Agorájában tartotta ünnepi közgyűlését a megyei önkormányzat – a nagyszabású gálán dr. Rákossy Balázs államtitkár közreműködésével 23 kitüntetést adtak át, köztük a gazdasági díjakat és kitüntető címeket, a Komárom-Esztergom Megyéért, a Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat és a Vályi Díjat is.

Házigazdaként Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere köszöntötte az ünnepség résztvevőit, majd dr. Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár tolmácsolta ünnepi gondolatait. „Komárom-Esztergom megye nehéz örökséget kapott, ebből kellett kihozni a legtöbbet. Mára kimondhatjuk, hogy mindez sikerült, ez az itt élő emberek szorgalmát és munkáját dícséri„- emelte ki. Popovics György, a megye közgyűlés elnöke ünnepi beszédében hangsúlyozta, minden évben olyan személyek kapják az elismerést, akik valóban nagyon sokat tesznek szűkebb vagy tágabb környezetükért, embertársaikért, közösségükért. „Megtiszteltetés, hogy itt élnek, alkotnak, munkálkodnak Komárom-Esztergom megyében. Ezt a folyamatos alkotást, teremtést szeretnénk Önökkel együtt folytatni a megye fejlődése érdekében a jövőben is”- mondta.

A gálán rajtuk kívül jelen volt és díjat adott át Czunyiné Dr. Bertalan Judit és Bencsik János országgyűlési képviselő, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, valamint a díjazottakkal együtt ünnepeltek az együttműködő gazdasági érdekképviseleti szervezetek képviselői, a megyei közgyűlés és számos település képviselője, polgármestere is.

Az ünnepség folytatásában a 2019-ben felvett megyei értékek emléklapjainak átadása következett – ebben az évben 19 érték került lajstromba, köztük több dorogi, esztergomi, tatai és bábolnai is. Ezt követően a megyei közgyűlés által alapított díjak átadására került sor. Az idei évben is 8 gazdasági díj talált gazdára – azokat a vállalkozásokat ismerték el, akik az elmúlt évben átlagos felüli teljesítményt nyújtottak. A díjazottak a korább évekhez hasonlóan dr. Szunyogh László szobrászművész által készített bronz emlékplakettel és oklevéllel lettek gazdagabbak.

A rendezvény hátralévő részében a megyei önkormányzat olyan személyeket és csoportokat részesített elismerésben, akik tevékenységük során kiemelkedő szakmai munkát végeztek és maradandó értéket alkottak. A gála ünnepi műsorát eközben a Népház Show Formációs Táncegyüttes és Demeniv Mihály harmonikaművész biztosították. Az ünnepséget a díjak kiosztása után végül egy baráti hangulatú állófogadás zárta.

DÍJAZOTTAK

MEGYE GAZDASÁGÁÉRT KITÜNTETŐ CÍMEK

Komárom-Esztergom Megye Gazdaságért Életműdíj
Schwarzenberger István, a Güntner-Tata Kft. alapítója

Komárom-Esztergom Megye egyéni vállalkozója
Farkas Árpád, a Tatabánya Szénbányák Vállalat Kertészet vezetője

Komárom-Esztergom Megye agrárvállalkozása
Agrowitt Kft. – Wittmann Antalné

Komárom-Esztergom Megye kisvállalkozása
Balom Bt. – Balom Győző

Komárom-Esztergom Megye nagyvállalkozása
PCE Paragon Solutions Kft.- Tálos Péter

Komárom-Esztergom Megye kézművese
Mihov-Pánczél Marianna ékszerkészítő

Komárom-Esztergom Megye középvállalkozása
Botlik-Trans Kft.- Botlik Roland

Komárom-Esztergom Megye szakképzője
Dobos Krisztián, egyéni vállalkozó

KÜLÖNDÍJ
Babits Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.- Babits Mihály

SPORT DÍJAK

Komárom-Esztergom Megye Fogyatékkal Élők Sportjáért
Humanitas SE Para Boccia Szakosztály – Baranyai Lilla elnök és Szabó Istvánné a szakosztály vezetője

Komárom-Esztergom Megye Sportjáért
Korpási Bálint, kötöttfogású birkózó

SZAKMAI MUNKÁT DÍJAZÓ KITÜNTETŐ CÍMEK

Komárom-Esztergom Megye Közgyűlése 2008-ban alapította a „Komárom-Esztergom Megye Mentődolgozója, Polgárőre, Rendőre, Katasztrófavédelmi dolgozója, Vám-és Pénzügyőre” kitüntető címeket a megye területén példaértékű szakmai teljesítményt nyújtó személyek munkájának elismerésére.

Komárom-Esztergom Megye Mentődolgozója
Kurdi Balázs, állomásvezető mentőápoló

Komárom-Esztergom Megye Rendőre
Tóth Gábor, rendőr alezredes

Komárom-Esztergom Megye Polgárőre
Bedecs János, a Nagyigmándi Polgárőr Egyesület elnöke

Komárom-Esztergom Megye Vám- és Pénzügyőre
Tóth Attila, pénzügyőr főhadnagy

Komárom-Esztergom Megye Tűzoltója
Füssi Attila, tűzoltó főtörzszászlós

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2011-ben alapította a „Vályi István Díjat” az Esztergom-Budapest Főegyházmegye romapasztorációval foglakozó segédpüspökének kezdeményezésére a hátrányos helyzetű cigány gyermekekkel, diákokkal és felnőttekkel foglalkozó pedagógusok, továbbá az oktatás, nevelés és közösségszervezés területén tevékenykedők elismerésére.

Vályi István Díj
Pappné Vidák Erzsébet

Komárom-Esztergom Megye Közgyűlése 2001-ben „Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat” alapított azon személyek, csoportok elismerésére, akik kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak, vagy tartósan átlag feletti eredményes szakmai munkát végeztek.

Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díj
Tárkányi Polgárőr Egyesület
Országos Mentőszolgálat Kisbéri Mentőállomása
Tatai Hódy Sportegyesület

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 1992-ben alapította a Komárom-Esztergom Megyéért díjat olyan személyek és csoportok munkásságának elismerésére, akik a megye életében munkásságukkal, életművűkkel maradandó értéket alkottak.

Komárom-Esztergom Megyéért Díj
Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége
Pálmai József pedagógus
Komáromi Nőklub

Olvasta már?

Vigyázzanak értékeikre!

Tisztelt Kesztölci lakosok! A rendkívüli helyzet idején a csalók is feltűnnek – kihasználva mások aggodalmát, félelmeit a járvány miatt. Ezért különösen óvatosnak kell lenni mindannyiunknak. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORF...

Általános Iskola beiratkozás 2020.

Tisztelt Szülők! Az óvodai ellátás után a tanköteles és iskolaérett gyermeket a szülő/gondviselő köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára. A 2020/2021-es tanítási évre történő iskolai beirat...

ÓVODAI BEIRATKOZÁS 2020

Tisztelt Szülők! A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény 8. § (2) bekezdése alapján minden gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától (2020. szeptember 1- től) legalá...

Tanári állás a kesztölci iskolában

Esztergomi Tankerületi Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Kesztölci Kincses József Általános iskola testnevelés-biológia vagy testnevelés- földrajz szakos tanármunkakör be...