A kesztölci önkormányzat 2019 tavaszán a Magyar Falu program keretén belül járdaépítésre 4 940 780 Ft. támogatást nyert el. 

A pályázati összeg a felújításhoz szükséges építőanyagokat fedezi. A hozzátartozó egyéb munkálatok költségeit az önkormányzatnak kell biztosítania. A munkálatok során felújítják az Esztergomi utca páratlan oldalát (Petőfi utcától kiindulva) 260 méter hosszban, továbbá a Szent István utca páros oldalát 230 méter hosszban. A felújítási munkálatok a Közútkezelő engedélyével zajlanak, mivel az említett utcák a hozzájuk tartozó járdákkal együtt a vállalat tulajdonát képezik. Az építést Kummer László kesztölci alvállalkozó végzi munkatársaival, akik szintén helyi lakosok (Bognár Gábor, Horváth Lóránt, Horváth Ferenc, Ócsai Gergő). A járdaszakaszok felújítása március elejére befejeződik.

Olvasta már?

Pályázati pénzből megújul a kesztölci faluház

Tisztelt Kesztölciek!   A Kesztölci Szlovák Önkormányzat sikeresen pályázott a Nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott intézmények felújítási, beruházási támogatására kiírt pályázaton. A támogatás összege 10 00 000 Ft, amit az 1...