Az Országos Szlovák Önkormányzat Nevelési-Oktatási Bizottsága által alapított, az „Év Pedagógusa” díjat idén a piliscsévi általános iskola tanára, Áy Péterné kapta.

Maduda Ildikó intézményvezető így fogalmazott: „Büszkék vagyunk rá, hogy az újonnan alapított díjjal elsőként a mi iskolánk pedagógusát tüntette ki a Bizottság! Köszönjük Áy Péternének a Piliscsévi diákok nevelésében-oktatásában végzett, négy évtizedes, elhivatott munkáját!

Olvasta már?

Műanyagmentes július Kesztölcön?

Lassan a műanyagmentes július nemzetközi kihívás utolsó napjaiba érkezünk. Ha még nem hallottunk róla, vagy nem csatlakoztunk, nem kell elkeseredni. Ne csak júliusban kerüljük el az egyszer használatos műanyagokat!

A Pilisi Parkerdő génmegőrzéssel is biztosítja erdeink jövőjét

A klímaváltozás negatív hatásaival szemben ellenálló, sokféle állat és növényfaj számára élőhelyet nyújtó, egészséges erdők megléte az élhető, fenntartható jövő feltétele. Ilyen erdők kialakításán dolgoznak a Pilisi Parkerdő szakemberei az erdésze...

Csillaghullás Fesztivál: SantovSka

A pilisszántói StanovSka zenekar is ott lesznek a Csillaghullás Fesztiválon, méghozzá ska műfajban átdolgozott szlovák népzenével készülnek. Lázár Istvánnal, a zenekar vezetőjével beszélgettünk.