Tegnap az Esztergomi vár lovagtermében az óvodapedagógusoknak tartott előadást Böjte Csaba testvér.

Az előadáson fényképeket készítettem, láttam, hogy Böjte Csaba a mobiltelefonjával bajlódik. Kedvesen odahívott, hogy segítsek neki. Mondta, hogy szeretné élőben közvetíteni a Facebookon a beszédét, de valamiért nem csatlakozott az internetre. Sajnos nem tudtuk megoldani, viszont a mobiltelefonommal elkezdtem felvenni az előadását, viszont időközben el kellett mennem, ezért csak az első negyed órát sikerült rögzíteni. Később az e-mail címére elküldtem a videót, remélem, ennek a rövid videónak is hasznát tudja majd venni :)

A videó ide kattintva tekinthető meg!

Böjte Csaba a mai napon 15 órakor a piliscsévi templomban ad misét. Az érdeklődőket szeretettel várják!

Böjte Csabáról röviden: ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása. Jelenleg 2500 nyomorgó gyermekről gondoskodik intézményeiben és további százakról nevelőszülői rendszerben. Tevékenységét elismerik egész Erdélyben, Romániában, Magyarországon, Nyugat-Európában, sőt a tengeren túl is. Az alapvető életfeltételeken kívül (szállás, ruha, étel stb.) a gyermekek taníttatásával is foglalkozik, amibe vallási és erkölcsi nevelésük is beletartozik.

Lehoczki Dávid

Olvasta már?

Csillaghullás Fesztivál: Pető Zsuzsa

Pető Zsuzsa régész is előadást tart a Csillaghullás Fesztiválon. Egy biztos: érdekes lesz és sokat megtudhatunk a néhai kesztölci pálosokról. Pető Zsuzsával beszélgettünk a munkásságáról.

Műanyagmentes július Kesztölcön?

Lassan a műanyagmentes július nemzetközi kihívás utolsó napjaiba érkezünk. Ha még nem hallottunk róla, vagy nem csatlakoztunk, nem kell elkeseredni. Ne csak júliusban kerüljük el az egyszer használatos műanyagokat!

A Pilisi Parkerdő génmegőrzéssel is biztosítja erdeink jövőjét

A klímaváltozás negatív hatásaival szemben ellenálló, sokféle állat és növényfaj számára élőhelyet nyújtó, egészséges erdők megléte az élhető, fenntartható jövő feltétele. Ilyen erdők kialakításán dolgoznak a Pilisi Parkerdő szakemberei az erdésze...

Csillaghullás Fesztivál: SantovSka

A pilisszántói StanovSka zenekar is ott lesznek a Csillaghullás Fesztiválon, méghozzá ska műfajban átdolgozott szlovák népzenével készülnek. Lázár Istvánnal, a zenekar vezetőjével beszélgettünk.