Tegnap az Esztergomi vár lovagtermében az óvodapedagógusoknak tartott előadást Böjte Csaba testvér.

Az előadáson fényképeket készítettem, láttam, hogy Böjte Csaba a mobiltelefonjával bajlódik. Kedvesen odahívott, hogy segítsek neki. Mondta, hogy szeretné élőben közvetíteni a Facebookon a beszédét, de valamiért nem csatlakozott az internetre. Sajnos nem tudtuk megoldani, viszont a mobiltelefonommal elkezdtem felvenni az előadását, viszont időközben el kellett mennem, ezért csak az első negyed órát sikerült rögzíteni. Később az e-mail címére elküldtem a videót, remélem, ennek a rövid videónak is hasznát tudja majd venni :)

A videó ide kattintva tekinthető meg!

Böjte Csaba a mai napon 15 órakor a piliscsévi templomban ad misét. Az érdeklődőket szeretettel várják!

Böjte Csabáról röviden: ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása. Jelenleg 2500 nyomorgó gyermekről gondoskodik intézményeiben és további százakról nevelőszülői rendszerben. Tevékenységét elismerik egész Erdélyben, Romániában, Magyarországon, Nyugat-Európában, sőt a tengeren túl is. Az alapvető életfeltételeken kívül (szállás, ruha, étel stb.) a gyermekek taníttatásával is foglalkozik, amibe vallási és erkölcsi nevelésük is beletartozik.

Lehoczki Dávid

Olvasta már?

Értékes nyeremények a tombolán!

Szombaton jótékonysági retro disco lesz a művelődési házban! A felajánlásokról Nagyváriné Radovics Angelikával beszélgettünk!

Felhívás földterület rendezésre

Többen jelezték Kesztölcön is, hogy felhívást kaptak a katasztrófavédelemtől, hogy tegyék rendbe a földterületüket. Az felhívás okáról Siska Gábort, illetve a katasztrófavédelmi igazgatóságot kérdeztük.

Védett állatok a kertünkben

A természet körbeölel minket a kertben és a ház körül is. Némelyikről nem is tudjuk, hogy mekkora eszmei értéket képvisel, hiszen olyan gyakorisággal találkozunk velük. Nézzük, mikkel találkozhatunk az udvarunkon.