Siska Gábor parancsnok elmondta, hogy mentőkötelet, gázkoncentráció mérőt, föld alatti tűzcsaphoz való állványcsövet, kulcsokat-kapcsokat fognak beszerezni a támogatási összegből

A Kesztölci Önkéntes Tűzoltó Egyesület 804 829 Ft támogatást kapott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán. 

Mint arról a Dorogi Medence beszámolt, az önkéntes tűzoltó egyesületeknek kiírt pályázat nyújtotta lehetőséggel az idén ötszázhetvenhat egyesület élt, pozitív elbírálás esetén különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta a bírálóbizottság támogatásra vonatkozó javaslatait, így a központi költségvetés 2018-ban a tavalyinál huszonhárommal több egyesület munkáját segíti ilyen módon.

A bírálóbizottság támogatásra vonatkozó javaslatait az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta, a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő egyesületek működési költségekre, eszközbeszerzésre, szakmai tanfolyamokon történő részvételre, pályaalkalmassági-vizsgálatokra, EDR-rádiókra, szertárépítésre és -felújításra, valamint védő- és technikai felszerelésekre kapnak támogatást.

Térségünkben a tokodi, sárisápi, kesztölci, táti, csolnoki és a piliscsabai önkéntesek pályáztak.

Pályázati összegek:
Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület: 849 750 Ft.
Tát Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület 447 389 Ft.
Kesztölc Önkéntes Tűzoltó Egyesület 804 829 Ft.
Csolnoki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület 399 755 Ft.
Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp 797 313 Ft.
Piliscsaba Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesület 794 625 Ft.

Olvasta már?

Kesztölc hó alatt

Kesztölcön éjjel is havazott. Az Útinform jelentése kiemeli, hogy télies útviszonyokra lehet még számítani több alsóbbrendű úton Komárom-Esztergom megyében is.

Rókát fogtak Kesztölcön

Nemesi Mihály elmondta, hogy a belterületen garázdálkodó rókát csapdával fogták meg, és a Táti szigetre szállították.