Takarítsuk ki Kesztölcöt! Tegyük széppé a környezetünket, ne hagyjuk, hogy ellepjen minket mások idehurcolt szemete! Szeretettel látjuk Kesztölc minden barátját, akinek fontos a falu tisztasága, a környezetünk. A munka után, ahogy tavaly, úgy idén is az Erdészháznál várunk mindenkit egy nagy tányér bográcsra.

Gyülekező: április 28. vasárnap, 9.00 Kesztölc, volt Hársfa söröző (csurgói buszmegálló)

A nagytakarításhoz az önkénteseknek az Önkormányzat szemeteszsákokat és kesztyűket biztosít. A munka koordinálásában Siska Gábor falugondnok is segít. A faluszépítőket idén is finom bográccsal várják az Erdészháznál. Minczér Heni, a Kesztölc/Kestúc Facebook-csoport adminja elmondta, hogy évről évre egyre többen segítenek kitakarítani Kesztölcöt. Még csak egy hónap múlva lesz a szemétszedés, de már több, mint hatvanan jelezték, hogy jönnek.

Nagyváriné Radovics Angéla elmondta, hogy idén az ovisok a Művelődési Ház udvarát ültetik be virágokkal. Tavaly is nagyon lelkesen ültetgették a virágokat, a munkából pedig a szülők is kivették a részüket, akkor a volt Hársfa Söröző melletti Erzsébet-ligetben virágosítottak.

Tordáné Petrik Etelka, iskolánk igazgatója örömmel látja, hogy az iskolások szívesen vesznek részt a falutakarításban. Idén is szerepelt a környezeti nevelés programjukban egy olyan nap, amikor a közterületek csinosításában vesznek részt. Ezt összehangolták az önkéntes szemétszedőkkel és az ovival, így csütörtökön az ovisok ültetnek virágokat, pénteken az iskolások rendezik a Művház és környezetét, szombaton az önkéntes szemétgyűjtőké lesz a terep.

Nyírő András elmondta, hogy a Virágzó Kesztölc Egyesület biztosítja a Művelődési Ház udvarának virágosításához a palántákat. Az Erdészháznál idén is Kochnyák Tamás lesz a főszakács, ő főzi a bográcsot. Az önkéntes munkára meghívtak egy budapesti cserkészcsapatot is.

 

Várunk mindenkit április 28-án, vasárnap 9 órakor a csurgói buszmegállónál!